В навечерието на Великден! Центърът за социална рехабилитация събира средства с празничен базар

Сумата ще се използва за закупуване на материали за коледни сувенири

Центърът за социална рехабилитация и интеграция на деца (ЦСРИД) в Дупница отвори базар с изделия за Великден. Средствата от продажбата на изработената с вкус празнична украса – великденски венчета, сувенири с цветя, яйца, пиленца, зайчета, ще се ползват за потребности на заведението.

„В седмицата преди настъпването на един от най-светлите празници – Великден, ЦСРИД организира традиционен великденски базар.

За поредна година екипът изготви красиви изделия, сътворени с много любов и търпение. Всеки, който желае да ни подкрепи, може да посети нашата фейсбук страница и да избере от ръчно изработените предмети или да закупи на място оригинален подарък за великденска украса на дома. Това е една прекрасна възможност да подкрепите креативността и оригиналните идеи на екипа на ЦСРИД”, съобщиха от центъра.

Събраните средства ще се използват за закупуване на материали за изработване на предмети и сувенири за Коледа. Базарът ще продължи от  26 (понеделник) до 29 април (четвъртък).

„В условията на епидемична обстановка се наложи промяна в начините и методите на работа в ЦСРИД. Прилагат се различни гъвкави подходи към децата, ползващи услугите на социалното заведение и техните родители.

Специализираните занимания се провеждат присъствено и от разстояние, по желание на родителите. Специалистите разработват програми и седмични графици, съобразени с условията и нуждите на децата. Чрез страницата във фейсбук ежедневно се предоставя актуална информация и се споделят учебни материали за работа в домашна среда”, каза директорът на заведението Евелина Карабельова.

Припомняме, че при подобна кампания в навечерието на Коледа ЦСРИД събра средства, с които бяха закупени пуфове за децата. Тогава центърът получи най-голяма подкрепа от работещите в Районния съд в Дупница.

Юлияна КОЛЧАКОВА