В ОДМВР-Благоевград ще работят денонощни телефонни линии за изборите  

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14.11.2021 г. са невалидни

В ОДМВР-Благоевград ще работят денонощни телефонни линии 073/ 867676 и 073/ 867434, както и e-mail: blagoevgrad@mvr.bg, на които гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност да упражнят правото си на глас в деня на балотажа за президент и вицепрезидент на Р България на 21.11.2021 година, като издават удостоверения за гласуване.

Работно време на звената БДС в ОДМВР-Благоевград, 02 РУ-Благоевград, РУ-Гоце Делчев, РУ-Петрич, РУ-Сандански, РУ-Разлог и РУ-Банско:

На 21.11.2021г. /неделя/ от 08:30 часа до 19:30 часа /Гражданите подават искане до 19:00 часа/.

Издадените удостоверения за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание проведени на 14.11.2021 г. са невалидни.

УДОСТОВЕРЕНИЕТО СЕ ИЗДАВА, ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН 21  НОЕМВРИ 2021 Г.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

От ОДМВР -Благоевград са предприети всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.