В Перник представят книгата “Аз, грешният Иван”

Община Перник и Националният комитет „Свети Иван Рилски” ще имат съвместна инициатива на 15 май, събота, от 16, 00 ч в Художествена галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата.

Тогава ще бъде основано регионално дружество към НК „Свети Иван Рилски” и ще бъде представена книгата “Аз, грешният Иван” от Николай Светлев. Проявата е посветена на празника на българската писменост, просвета и култура – 24 май.

„Книгата е апокрифно житие на Рилския чудотворец, което разкрива белите петна в земната му биография и легендарните подвизи на светеца, според запазеното в народната памет“, казва авторът. Тя ще бъде представена от писателката Здравка Евтимова, председателят на НК „Свети Иван Рилски” Христина Бързанова, председателят на дружеството на българските писатели фантасти Атанас П. Славов, а на рояла свои оригинални композиции ще изпълни композиторът от Националната опера маестро Валентин Стамов.

Желаещите могат да получат книгата с автограф от автора и отстъпка в цената. Входът е свободен при спазване на необходимата дистанция и противоепидемични мерки.