В Разлог местният Пирин загуби от Оборище с 1:3

Ташко СУЛЬОТОВ

В сряда в Разлог се игра отложеният мач от 12 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на местния Пирин и Оборище (Панагюрище).

За разлика от изминалия домакински мач на стадион Сарая, възпитаниците на Георгиу Кириякос играха този път по-смислено и по-резултатно и се добраха до победата. И трите попадения бяха дело на Иван Георгиев в 28, 88 и 90-та минути. Почетното попадение за отбора на домакините бе отбелязан от Георги Григоров в 80-та минута.

След мача наставникът на гостите Георгиу Кириякос сподели: „Стана здрав мач между двата отбора. Битката се водеше повече в средата на терена. В този мач отборът ни имаше доста проблеми. Станислав Георгиев и Владимир Каптиев са с тежки контузии в коляното. Не игра и наказаният Николай Димитров. Николай Лалев не се яви заради служебна заетост. При това положение запълних местата им с таланти от ДЮШ на клуба. Като цяло този път, за разлика от домакинския мач, който загубихме нещастно в изминалия кръг, този път бяхме по-точни пред противниковата врата. Имахме и малко късмет и спортно щастие  и в три ситуации Иван Георгиев изскочи сам срещу вратаря на домакините Захари Димитров и го простреля на три пъти. Групата за този мач беше с 15 футболисти с юношите. За 8 дни имаме три мача, което изобщо не е малко за нас след като се знае какви проблеми имаме в тренировъчния процес поради липса на финанси. В събота ще гостуваме в Самоков на стадион „Искър“ на местния Рилски спортист.”.