В Сапарева баня снабдяват нови обекти с минерална вода

  • Николай Ганчев ще захранва басейн в къща за гости „Ася”, а Станислав Скендерски и Тодорка Шиникова получават  право да прокарат водопроводи

„Рила Спа енд Клуб”  ЕООД – Сапарева баня, е поредната местна фирма, която ще получи разрешително за вземане на минерална вода. Съгласно решението на Общинския съвет дружеството, чийто собственик и управител е, Николай Ганчев ще черпи до 0,02 л/сек. на денонощие (до 634,3   куб.м. / годишно). В продължение на 5 г. ще захранва 64-кубиков басейн, който се намира в къща за гости „Ася”.

На други две фирми община Сапарева баня ще учреди сервитутно право и право на прокарване и/или преминаване на водопроводи. Става въпрос за „Д и С 2012” ООД, представлявано от Станислав Скендерски, и „Хидро – РСД” ЕООД, с управител Тодорка Шиникова. И двете дружества са с регистрация в Дупница и вече имат разрешителни за вземане на минерална вода. Срокът, за който се учредява правото е 5  г., а цената, на водата – 1 лев за кубик, определена с решение на местния парламент от 2018 г.

 

Юлияна СТЕФАНОВА