В Сапарева баня търсят фирма за почистване на обществени обекти срещу 228 000 лв.

Фирма за чистене на обществените места търси община Сапарева баня. Обявена е обществена поръчка с предмет „Поддръжка на обществени обекти и прилежащите към тях тротоари и зелени площи на територията на община Сапарева баня”. Поръчката включва следните видове дейности в град Сапарева баня: текущо ръчно метене на тротоари двустранно и извозване на отпадъците, текущо машинно двустранно метене на улици и извозване на отпадъците, поддържане на обществени зелени площи, включително поддръжка на градински елементи, поддържане на зелени площи на спортните терени в община Сапарева баня, поддържане на зелени площи на гробищни паркове, почистване на сняг от тротоарите двустранно на улици, почистване на сняг от паркови алеи, почистване на лед от тротоари и паркови алеи, поддръжка и почистване на общински тоалетни, цветно оформяне на централна градска част и почистване на уличните оттоци и извозване на отпадъците.

Общата площ на тротоарите за почистване, включени в поръчката, е 53 370 кв. м. Улиците, за които има изискване за текущо машинно двустранно метене и извозване на отпадъците през летния сезон, са с обща площ 16 270 кв. м. Предвидена е и поддръжка на градински елементи (пейки, мостчета и др.) на територията на конкретни зелени площи от 41 225 кв. м. Заложено е и ежемесечно еднократно поддържане на зелените площи на спортните терени в общината – градски стадион, алея за бягане и игрища в селата Ресилово, Овчарци и Сапарево, чиято обща площ е  24 200 кв. м. Общата площ на гробищните паркове в гр. Сапарева баня и в кв. „Гюргево”, за които също е предвидено еднократно почистване на месец, е 14 550 кв. м. За 20 430 кв. м тротоари на конкретно посочени улици в града е заложено почистване на сняг двустранно. Алеите, за които се предвижда почистване на сняг, са в централна градска част и парковете „Гейзер” и „Николай Хайтов” с обща площ 9500 кв. м.

Поръчката включва и поддръжка и почистване на 4 общински тоалетни в града, намиращи се парковете „Николай Хайтов“ и „Гейзер”, гробищен парк и паркинг в центъра на града.

Общата площ за оформяне на цветни лехи в централната градска част е  60 кв.  м. За 4 улици в града – “Германея“, „Христо Ботев“, „Паничище“ и  „Ал. Стамболийски“, е предвидено почистване на уличните оттоци и извозване на отпадъците2 пъти през месец май и месец октомври, след възлагане от общината.

Прогнозна стойност на поръчката е 228 744,40 лв. (без ДДС). Крайният срок за получаване на оферти или заявления за участие е 14 април. Отварянето на подадените заявления/оферти ще бъде на 15 април. Датата на отваряне на ценовите предложения предстои да бъде обявена. Със спечелилия ще бъде сключен договор за изпълнение на обществена поръчка със срок  2 години.

Юлияна СТЕФАНОВА