В центъра на Сандански тийнейджър повали с ритник в главата мъж, приятел заснема побоя

Тийнейджър повали с ритник в главата мъж в центъра на Сандански. Агресията е заснета от приятел на момчето.Това стана ясно по време на брифинг в Районна прокуратура – Благоевград.
„Става въпрос за случай на непровокирана агресия от страна на 15-годишен младеж. По никакъв начин той не е провокиран от пострадалия, но казва на свой приятел: „Искам да снимаш как ще го пребия този“, след което се засилва от разстояние от около 5-6 метра, изритва силно мъжа в главата и после скача върху пострадалия, който пада на земята. За щастие, наблизо имало хора, които са спрели момчето“, разказа районният прокурор Борислав Ковачки.
По думите му, въпреки пристигналия на място полицейски патрул, следват нови удари върху пострадалия. „След като органите на реда си тръгнали, младежът е нанесъл нов удар на жертвата”, уточни районният прокурор.
Към този момент 15-годишният тийнейджър не е задържан. С него работят от Детска педагогическа стая. Това не е първото провинение на непълнолетния. Преди година той е нападнал свой връстник, спрямо когото отново е проявил агресивно поведение.
Започнато е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор 1-5 години, но тъй като е младежът е непълнолетен, има редукция на наказанието и то е до 2 години лишаване от свобода.
„Той може да отиде зад решетките, но само теоретично. На практика – не”, уточни Ковачки.