В 27 платна Красимир Желев разкрива красотата на морето и планината

Художникът представи изложба в Благоевград

Втора изложба подреди в Градската художествена галерия в Благоевград художникът Красимир Желев. Двадесет и седем платна живопис потапят в красотата на морето, планината, в нежността на женските образи.
Красимир работи от години в една „честна“ посока, прави неща, които са класически – като трептене, като въздуха, който може да се усети във всеки един от пейзажите, каза при откриване на изложбата директорът на галерията Иван Милушев.

Изложбата представя различни теми, върху които работи Желев – портрети, пейзажи, натюрморт.
Красимир Желев е родом от добричкото село Василево, а през годините е живял в Казанлък, София и Шумен. От шест години се установява в разложкото село Елешница, като претворява върху платно неговата красота.
Елешница е едно изключително живописно място, което е уникално със своята природа, каза пред репортер на БТА художникът. По думите му селото е специфично като пейзаж, също както е Мелник – уникално и неповторимо.

Желев разказа, че тепърва разработва населеното място като тема на своите творби. „Повечето години от моята работа са свързани с Добруджанския край, има неща, които са наслагвани в психологията ми, които трябва да излязат, но е предизвикателство“, сподели художникът.


Резултатът от различните места, с които е свързан животът му, личи в разнообразните теми на картините. Лодка в морето, възрожденска къща, красиви лица, живописна природа и разказ с четка за Гетсиманската градина могат да се видят в изложбата до края на август.