Габриела Златанчева: След като всички сме отвратени, трябва ли да допуснем отвратителните да са лице на политиката в България?

Не участвам нито в минали, нито в настоящи обвързаности, а това е началото на чистата политика!

Коалиция „БСП за България” откри предизборната си кампания в Дупница

Коалиция „БСП за България” откри своята предизборна кампания в Дупница и представи кандидатите си за депутати от област Кюстендил. Всеки един от листата изтъкна сферата, в която ще работи в качеството му на народен представител.

Водач на листата е банкерът от Кюстендил Бойко Клечков. Той е работил  в министерството на вътрешните работи, като  от 20 години е зает  в банковия сектор. Има съпруга, две деца и трима внуци, като очаква и четвърти.
„Чувствам се много горд, защото тук има толкова много млади хора. Това ми дава енергията и отговорността, че ще представим  най-добрата листа в област Кюстендил. Ако бъда избран за народен представител, моята експертиза ще бъде в областта на сигурността, както и на финансите и икономиката“, заяви Клечков.

Актьорът Веселин Плачков, който заема втора позиция в кандидат-депутатската листа  изтъкна, че освен с актьорско майсторство през живота си се е занимавал и с много други дейности, които са му дали необходимия житейски опит.  Плачков беше категоричен, че ще се стреми да върне духа на българите и ще работи в сферата на изкуството и културата. В.Плачков е представител на Партия „АБВ”, която на тези избори се яви в коалиция със социалистите.

Под номер три в листата е дупничанката Габриела Златанчева. Тя е председател на младежката организация на БСП за община Дупница и област Кюстендил. Член е и на Изпълнителното бюро на Националния съвет на младежкото обединение. Завършила е СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница. Има бакалавърска степен  по Биология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с придобита квалификация „Педагогика“, както и магистърска степен по „Безопасност на храните“ към Университета по хранителни технологии в град Пловдив. Габриела Златанчева има две деца и работи като учител по Биология в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“. Кандидатската за народен представител от Дупница, успя да предизвика истински възторг сред дошлите на събитието с изказването си, в което обясни личните си мотиви да се включи в предизборната надпревара.„Всеки ден се срещам с приятели и колеги, които ми казват: Внимавай с политиката, тя е мръсна игра! Как изобщо се съгласи да участваш? И са прави! Политиката в България в момента е нарицателно за провал, за загуба на всякакъв морал, за скрити договорки и за корупция. Управляват ни „калинки“, от които зависи нашия живот. Корумпирани чиновници провалят всякакви интереси и инициативи за бизнес. След като всички сме отвратени, трябва ли да допуснем отвратителните да ни управляват и те да са лицето на политиката в България? Не съм съгласна! Ето затова се включих и ще участвам на тези избори. Напълно наясно съм, че съм сред младежите в БСП. Някои хора казват, че младостта е недостатък в политиката заради липсата на достатъчно опит. Но ние младите нямаме никакви обвързаности.А това е началото една чиста политика. Не участвам нито в минали, нито в настоящи обвързаности. Моята единствена цел е да работя така, че да променя лошите практики, които се случват в нашата област“, декларира Габриела Златанчева.

Четвърти в листата е юристът от Кюстендил Йордан Тодоров. Той е завършил ЮЗУ „Неофит Рилски“, като от 2008 г до 2016 г е бил старши юрист-консулт в Областна администрация. След това минава на свободна практика и вече пета година е към Адвокатска колегия-Кюстендил. Има две момчета, на 6 и 8 години. Йордан Тодоров е категоричен, че като народен представител може да помогне с големия си опит в областта на правото.

На пето място в листата е финансистът Десислава Разсолкова от Кюстендил. Тя е председател на младежката организация на БСП в областния град и зам. председател на Общинския съвет на БСП.
„С младежкия си дух и ентусиазъм, смятам, че ще бъда полезна за реализиране политиката на БСП, а именно за увеличение на пенсиите и заплатите. Смисълът на политиката е именно в това как животът на хората е да стане по-добър и аз лично ще се постарая да дам всичко от себе си, за да не ви разочаровам“, обърна се към присъстващите Разсолкова.

Шеста в листата на БСП за Кюстендилска област е Йорданка Бозовайска от град Кочериново. В момента работи като учител в детска градина в Благоевград.
„Приоритет за мен ще бъде образованието. Имам две деца, като едното от тях е в чужбина. Аз също съм била там и съм видяла какъв ред има и как се спазват законите. Това трябва да стане и тук, в нашата страна. Ще се постарая за това на всички нас да ни се подобри живота“, каза Йорданка Бозовайска.

Осми е ветеринарният лекар от Дупница Първан Дангов, който е и бивш кмет на града. Той пожела на колегите си да проявят хъс и енергия да победа.

На откриването на предизборната кампания присъстваха бившия народен представител  от БСП Д-р Иван Ибришимов, председателят общинската организация на червените в Дупница Александър Анин,  общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

Купуването и продаването на гласове са престъпление!

.