Габриел Зашев от Дупница е единственият награден българин в Международен конкурс за рисуване

Габриел Зашев

11-годишният Габриел Зашев от Дупница стана единственото българче, наградено в Международния конкурс за рисуване и графика за деца „Светът около нас 2020” в Италия. Това съобщиха от дупнишкото арт ателие „Дон Кези“. Деца от ателието участваха в надпреварата, организирана от Bacoli City Hall Администрация по култура на регион Кампания, Везувийска академия за изкуства и култура (Неапол) с участието на ANO Център за социални услуги, подкрепа на благотворителни и творчески инициативи “Мир да Лад” (Санкт Петербург).

Габриел получи признание в категория Master of Mood

(способността да предаде емоционално състояние в картина).

С това постижение Габриел ще има уникалната възможност да участва във финалната изложба на конкурса, която ще бъде в залите на историческата сграда от 18-и век Casina Vanvitelliana. Собственост на семейство Бурбон, казината (ловната хижа), която е построена на малък остров на езерото Фузаро от архитекта Карло Ванвители през 1782 година, за което ще получи грамота за участие в международната изложба.

„Много сме горди с наградата на Габриел, нека му е честита! Успех през годината пожелаваме на всички деца от ателието, които прославят България и Дупница“, казаха преподавателите от „Дон Кези“.