Гастарбайтерът Георги Стоянов от Кюстендил шофира чужда кола с рекордните 2,39 промила, хвърлиха го за 3 м. в затвора

 

Младият мъж не успя да се върне на работа в птицеферма в Англия, преди години е бил наказан с пробация отново заради пиянско шофиране

 

Digimax A50 / KENOX Q2
Digimax A50 / KENOX Q2

Без книжка за две години остава гастарбайтерът в Англия Георги Стоянов, хванат да шофира пиян на Коледа по кюстендилските улици. Георги управлявал возилото на приятел с рекордните 2,39 промила алкохол, установени с дрегер. Освен че му взеха книжката, магистратите го пратиха и за три месеца в затвора, тъй като е карал пиян по време на изтърпявано наказание „пробация“. Младият мъж бил спипан в крачка точно на 25 декември, пътувайки по ул. „Дупнишко шосе” към ул. „Батак”, използвайки преките улички, за да стигне до дома си. Пред съда той обяви, че се прибрал за Нова година у дома, след като месеци наред изкарал на работа в птицеферма в северен английски град. Георги е изтърпял ефективна присъда през 2012 години и тъй като не успял да се реализира в родния Кюстендил, хванал за Албиона. Разделил се и със съпругата си.

За да смекчи наказанието си, пияният шофьор призна вина пред съда и поиска споразумение с прокурора Сеслав Помпулски. „Запознат съм с текста на споразумението. Разбирам смисъла на същото, както и последиците от него. Съгласен съм да изтърпя наказанието „лишаване от свобода” в размер на три месеца ефективно, да не ми се налага глоба и да заплатя разноските“, заяви Георги Стоянов. Той е бил наказан с пробация през май 2014 година, отново за шофиране в пияно състояние.

Сторените по делото разноски за експертиза в досъдебното производство в размер на 56.78 лева Георги ще да плати по сметка на РУ на МВР – Кюстендил. Младият мъж ще трябва да отмени полета си за Англия и да замрази работата си там, докато не излежи тримесечното си наказание в Бобоводолския затвор.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване, заяви съдията от Районен съд – Кюстендил, Светослав Петров.