Георги Божилов – новото попълнение в мъжкия отбор на Марек

Ташко СУЛЬОТОВ

Напоследък наставникът на Марек (Дупница) Танчо Калпаков споменаваше, че селекцията е отворен процес и ако се привличат футболисти отвън, те трябва да бъдат класни и да запълват празнота в отбора.
Даниел Гогов облече тренировъчния екип на тима във вторник, взе и участие в контролния мач срещу Спартак Плевен. От четвъртък вече на негово разположение е и още един класен футболист – Георги Божилов, за последно играл в отбора на Витоша (Бистрица).

„Само в едно занимание натоварих наличните футболисти, включително и най-новия Георги Божилов. То бе в четвъртък преди обяд. В петък от 13 часа ще гостуваме на дублиращия отбор на Левски във втория си мач от зимната подготовка. В него ще вземат участие всички налични футболисти. Веднага след това ще пусна момчетата в активна почивка до понеделник”, сподели Танчо Калпаков.

Георги Пенков Божилов е роден на 12 февруари 1987 г. в София. Играе предимно като поддържащ нападател, но освен това е използван като централен нападател и атакуващ полузащитник. Божилов започва да тренира футбол в столичния квартален тим Люлин. По-късно е привлечен в школата на Септември (София), откъдето преминава в ЦСКА (София). Минава през всички възрастови групи на „армейците“, но отказва да подпише първи професионален договор с клуба. През 2004 г. напуска ЦСКА и преминава в Нафтекс (Бургас). На 24 януари 2010 г. Черно море купува Божилов от Черноморец (Бургас), който подписва договор за 3,5 години с „моряците“.

После е играл в отборите на отборите на Локомотив Пловдив, Берое, отново в Черно море и за последно във Витоша Бистрица.