Георги от Слатина дари кола на самотна майка с две деца от Петрич

Дарителят показа документа, за да удостовери, че жестът е истински

Дарителят от столичния квартал “Слатина”, нарекъл себе си Мечо Пух в социалната мрежа, избра на кого да подари автомобила си. За намерението си той оповести в социалната мрежа преди седмица. Сред многото предложения, които заваляха веднага, мъжът е избрал колата да получи самотна майка на две деца от Петрич, фотограф по професия, която е на финала на второто си майчинство.

Мъжът показа и договора за дарение и разкри кой е щастливецът, който е взел ключовете от ползваното, но изправно возило.

“Хриси от Петрич е майка на две, справя се сама с отглеждането им и с работата си като фотограф. С този ми жест тя ще има повече свобода, няма да е зависима от чужди автомобили. Ще може да отиде навсякъде по всяко време да прави снимките си, с които да изхранва малките си дечица. На отговора ми защо да избера нея, тя отговори следното:

“Ако получа колата, която подарявате, това ще ми помогне много и развитието ми като фотограф, защото ще мога да отделя пари за обективи, светкавици и други неща, които са ми необходими. След 2 месеца приключва майчинството ми, аз вече се връщам към професията и подновявам техниката си, разказва Георги.

Целта на този “социален експеримент” не беше да намеря семейство в нужда, както повечето разбраха. А да я дам на някой, който ще му върши работа. Сега Хриси има свобода да работи повече и да уреди по-светло бъдеще на малките, коментира избора си дарителят.

И обяснява защо е стигнал до там, че да публикува и договора за дарението. “Споделям това, за да няма повече въпроси дали е истина. Истина е, бъдете добри със себе си и с околните и ако всички се стараем да правим по нещо добро всеки ден…