ГЕРБ без глас в комисията по избор на нов управител на общинската болница в Дупница, докторското дуо К. Кирилов и К. Бонев хвърлиха оставки от ОбС

Съветниците на ГЕРБ бяха финтирани и останаха без глас в комисията за избор на нов управител на болницата.

ОДБ, начело с Костадин Костадинов, социалистите изхвърлиха представителя на управляващите д-р Стефан Ковачев

 

Неочакван обрат шокира съветниците от ГЕРБ в Дупница. Най- голямата група в Общинския съвет, наброяваща 11 съветника- ГЕРБ, остана без представител в комисията по избор на нов управител на общинската болница.

Костадин Костадинов

Председателят на икономическата комисия Костадин Костадинов, който е икономически директор на частната болница в града, заедно със съветниците от групата си Георги Георгиев и Иван Раков, лидерът на БСП Станислав Павлов и социалистите Асен Илиев, Ивайло Петров и Георги Пехливански, подкрепени от съветници от политически групички, които нямат никакво влияние в ОбС, тъй като наброяват по двама човека, изхвърлиха представителя на ГЕРБ уважавания д-р Стефан Ковачев от комисията.

, Емил Христов и Георги Райнов от БДЦ, зад тях Златко Славев, на последния ред е групата на БСП.

Павел Коларски, Емил Христов и Георги Райнов от БДЦ, зад тях Златко Славев, на последния ред е групата на БСП.

В нея влязоха лидерът на СДС Георги Георгиев, дясната ръка на Костадинов, за председател беше избран Пламен Соколов и др.

Двамата доктори Кирил Кирилов и Крум Бонев, бивши шефове на болницата, изненадващо подадоха молби за освобождаване от Общинския съвет. Те са депозирали заявленията си в деловодството.

Кирил Кирилов и Крум Бонев

Двамата влязоха в местния парламент от листата на ЕНП. Десетилетия наред те бяха в ръководството на общинската болница и вместо да открият медицински център към лечебното заведение, откриха собствени медицински центрове.

Костадинов поиска по- висока заплата за Диана Борисова (в средата), до нея вдясно е Цветанка Вуковска.

Това според специалистите е спомогнало за обезкървяването на лечебното заведение.

Всичко това се разигра в отсъствието на кмета Методи Чимев, сесията се ръководеше от зам.- кмета Красимир Георгиев и председателят на Общинския съвет Емил Гущеров.

В залата се чуха нападки за жестоки кражби и източване на болницата чрез обръч от фирми, включително и от общински съветници, пребиваващи на хранилка, без да полагат работа от болницата.

„Ужас, няма го кмета и мишките се разиграха. Съвсем различно е поведението на Костадин Костадинов, когато Чимев го погледне в очите.”, бяха коментарите в залата, докато Костадинов надъхваше съветниците по всички точки от микрофона: ”Революция, революция” , “Дяволът не е толкова черен” и други философски обобщения.

Емил Гущеров правеше отчаяни опити да умиротвори обстановката. Дереше се с цяло гърло: „Тишина в залата, колеги, спазвайте реда”. Но напразно, никой не го чуваше.

Междувременно Костадинов издейства по- висока заплата за съпартийката си Диана Борисова, шеф на „Ученическо хранене”. Той поиска заплатата й да удари тавана и да бъде равна на тази на управителя на ВиК Илия Илиев и на ГУМ Цветанка Вуковска.

„Три месеца училищата са в почивка, деца няма. 20 служители в ученически столове отиват на борсата. Какво прави Борисова през това време и равна ли е на останалите поне по този показател?”, попита Георги Пехливански.