ГЕРБ: Върнаха Батко и Братко в АПИ

От партията готови да се явят на детектор на лъжата, викат и БСП

glavchev

ГЕРБ са готови да минат на полиграф – детектор на лъжата, за всички политики, които са водили по време на мандата си и чакат БСП да направи същото. Това обяви на пресконференция днес бившият зам.председател на парламента от ГЕРБ Димитър Главчев.

“Интересно ни е кой ще се подреди на такова изследване от тях“, допълни Главчев.

ГЕРБ са притеснени, че смяната на областните им управители с кадри на НДСВ и БСП може да доведе до нова афера “Костинброд” на изборите на 26 март. “Ако ще се слагат такива областни управители, които да организират изборите, имаме сериозни притеснения, че може да се повтори аферата „Костинброд“, каза Димитър Главчев.

ГЕРБ не харесват и избора на служебния кабинет за областен управител на София – Диана Тонова. Главчев обясни, че от 2013 до 2014 г. е била заместник-областен управител, когато областен управител е бил бившият кмет на Своге от ДПС Емил Иванов. „Известен повече като кмет на частната община Своге“, допълни Главчев.

“Трябва да видим откъде получава гориво и вдъхновение „червената метла“, която извършва чистка, държана от ръката на НДСВ”, обясни смяната на 14-те областни управители Главчев. Той коментира и назначениетов  АПИ – там бил назначен човек, който бил част от емблематичната „Батко и братко“ афера“.

Според ГЕРБ не е честно, когато не си спечелил избори, да започнеш да правиш политически назначения. Главчев подчерта, че служебните кабинети са основно, за да организират избори. „Нямаме нищо против, и разбира се вече така или иначе се е образувал “Кабинет на Съглашението”, да извършват и назначения, но нека да застанат и честно да кажат, че стоят зад тези назначения“, допълни той.