ГЕРБ за коалицията: Няма напрежение

Вицепремиерът Томислав Дончев

Диалогът трябва да бъде водещ при оценките, които се дават за коалицията и това, което се прави в управлението, посочи  Цветан Цветанов

 

Във всяка една коалиция винаги има едно определено напрежение, отбеляза Цветан Цветанов. Според Томислав Дончев коалицията не е застрашена. Това е гаранция за стабилността и за конструкцията на управлението за 4-годишен мандат, каза още Цветан Цветанов. Той коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов за втория лифт на Банско.

Вицепремиерът атакува остро Борисов, защото “компрометирал и саботирал” неговото предложение за промяна на концесията в ски курорта и дори заяви, че не иска да го вижда, след “това изработване, което направи”. Той дори намекна за разпад на управляващата коалиция, защото не е от тези, които “слушкат и папкат”.

“Аз се отнасям с уважение към моите заместници, имам коалиционно споразумение и го спазвам”, отговори Борисов от Брюксел.

Диалогът трябва да бъде водещ при оценките, които се дават за коалицията и това, което се прави в управлението, посочи в парламента Цветан Цветанов. Ще подобрим диалога, ще работим в тази посока“, отбеляза още той.

Работим изключително добре с Парламентарната група на Обединените патриоти и с техните представители в изпълнителната власт, посочи Цветанов. Правителството е стабилно, мнозинството е стабилно и сплотено, подчерта той.

Правителството е наясно, че трябва да реши проблеми, наслагвани с години в Банско и региона, заяви Цветанов и допълни, че искат да се фокусират върху спазването на законодателството и процедурите. Искаме нещата да се случват максимално бързо, но все пак трябва да изчакаме съответните срокове, каза той.

Валери Симеонов иска проблемите да бъдат решавани много бързо и може би затова се получи разминаване в позициите, но съм убеден, че ще намерим необходимия компромис, консенсус, за да подобрим и комуникацията си, отбеляза Цветанов.

Според вицепремиера Томислав Дончев напрежение в коалицията няма. Понякога има търкания и разногласия, това е напълно нормално, даже би било подозрително да не е така, коментира той.

Процесът на взимане на решения е публичен, имате възможност да чуете мненията, репликите на всеки, допълни Дончев.

Когато говорим за казуса Пирин, аз предпочитам да се движим по изключително солидната устойчива линия на законосъобразността, да гледаме какво пише в законите, коментира вицепремиерът. Попитан дали има бързане по отношение на казуса с Пирин Дончев заяви: “Има ентусиазъм”.