ГЕРБ-Кюстендил избра 17 делегати за Националното събрание,  отчете: На изборите постигнахме едни от най-високите резултати

Запазихме и двата мандата и отново ще имаме народни представители, каза Даниел Данчев

 

Общинските структури на ГЕРБ в област Кюстендил избраха делегати за Националното събрание на политическата сила, което ще се проведе на 11 май. От област Кюстендил избраните делегати са общо 17, като те ще гласуват онлайн за промени в устава на ГЕРБ, за освобождаване и избор на заместник-председатели и на членове на Изпълнителната и на Контролната комисия.

Отделно от избраните делегати, съгласно Устава на ГЕРБ, по право в Националното събрание ще участват областният координатор Даниел Данчев, общинските ръководители, народните представители, кметове на общини и председатели на общински съвети, министри и областни управители, които са членове на политическата сила.

Освен избор на делегати, по време на общинските събрания бяха направени отчет и анализ на резултатите от проведените избори за Народно събрание на 4 април. „Резултатите, които постигнахме в област Кюстендил, са наистина добри. Те са едни от най-високите на ГЕРБ в национален план. Това е благодарение на всички вас – на времето, енергията и работата, които вложихте. Постарахме се да достигнем до възможно най-голям брой избиратели, съобразно епидемиологичната обстановка, разбира се, и да се срещнем и поговорим с тях очи в очи“, заяви областният координатор Даниел Данчев. Той отчете, че ГЕРБ на областно ниво има 31,95%, което като брой гласували е 17 693-ма, а като процентна разлика е с над 12% преднина от опонентите. „Успех е, че сме първа политическа сила в седем от деветте общини. Запазихме и двата мандата и отново ще имаме народни представители, които да защитават достойно интересите на област Кюстендил и нейните жители“, отчете Данчев.

„Отново благодаря за подкрепата и доверието, което ни гласуваха гражданите. Пред тях ние сме доказали, че сме отговорни и последователни в действията и обещанията, които даваме. Така ще бъде и занапред. Станахме свидетели обаче как нашите опоненти се отмятат от основните си предизборни обещания, заради които получиха доверие от избирателите. Вярвам, че хората са мъдри, ще направят своите изводи и няма да позволят да бъдат подведени отново“, посочи още областният координатор Даниел Данчев.