ГЕРБ провежда мащабно проучване за приоритетите на партията

borisov-tsvetanov-izbori

Въпросите, разпратени до 22 000 негови членове са свързани с политическите партньори и управленските политики

Мащабно проучване за нагласите на членовете на партията започва ГЕРБ. То се провежда на базата на 22 000 имейл адреси, на които се разпращат въпроси по две основни теми – за приоритетите в секторните политики и с кои партии могат да си взаимодействат и с кои – не.

Това обясни за Вевести източник от ГЕРБ, който участва в допитването. „Не сме ангажирали социологическа агенция, въпросите са за бъдещото поведение на партията“, поясни той.

В допитването са предвидени до 5 партии и организации които могат да бъдат естествените политически партньори на ГЕРБ. Във въпроса обаче на практика са изброени всички партии,вкл. и още нерегистрираната „Да, България“ на Христо Иванов, които имат дори минимален шанс да попаднат в парламента или да минат еднопроцентовата бариера.

Сред тях освен БСП и ДПС са и партии като ББЦ, ДОСТ и т.н.

Интересното в случая е, че същите партии и в същи ред са изброени, но вече при въпроса: „От кои партии и организации ГЕРБ трябва категорично да се дистанцира?“

Според нашия източник анкетата ще бъде обобщена на Национално събрание на ГЕРБ следващата неделя.

В нея ще бъдат отчетени отговорите членовете на ГЕРБ в пет области от различни сектори: икономика, енергетика, здравеопазване, социална политика, общо благосъстояние и стандарт на хората, финанси и данъчна политика, правосъдие, образование, подобряване на инфраструктурата, строителство (в т.ч. и инфраструктура), транспорт, усвояване на евросредства, туризъм, регионално развитие, външна политика, околна среда, земеделие, спорт, култура, вътрешна сигурност, битова престъпност, политика към бежанците, пребиваващи в България.

На 22 януари се очаква ръководството на ГЕРБ да излезе с окончателни позиции за бъдещите предсрочни парламентарни избори и политическите послания, които ще бъдат отправени. Резултатите от допитването ще залегнат и в бъдещата управленска програма на партията.

Подробности в печатното издание.