ГЕРБ регистрира листата си в Благоевград, водач е Росен Желязков

Областният лидер Андрей Новаков: На предишните избори показахме втори най-добър резултат в страната, сега ще се борим да сме първи

ГЕРБ-Благоевград регистрира листата си с кандидатите за народни представители в 46-ото Народно събрание. В Районната избирателна комисия в понеделник пристигнаха eвродепутатът и областен координатор на партията Андрей Новаков, организационният секретар Даниела Савеклиева и част от кандидат-депутатите, сред които Стефан Апостолов и Георги Динев, народни представители в 44-тото и 45-ото Народно събрание.

Листата на ГЕРБ-Благоевград се различава от тази, с която партията на Бойко Борисов се яви на изборите на 4 април. Водач остава бившият транспортен министър Росен Желязков. Средната възраст на кандидатите за депутати е 40 години.

“На предходните парламентарни избори ГЕРБ-Благоевград показа втория най-добър резултат в страната, което ни амбицира и ни поставя единствената възможна цел, а тя е да покажем първия най-добър резултат в държавата“, заяви Андрей Новаков. „Водач на листата е министърът на транспорта (2018-2021 г.) Росен Желязков. Под негово ръководство се реализираха или започнаха един от най-големите проекти, свързани с транспорта в България. Той се прие много добре от структурата тук. Още от 11 юни, когато официално започва предизборната кампания, той ще бъде в Благоевградска област и заедно ще започнем работа, за да спечелим доверието на хората и да сме първи“, каза още той. Последният в листата е Стефан Апостолов. „Той е човек, който добре познават не само в Благоевград, но и в цялата страна заради доверието, което генерира. Аз се радвам, че той отново е в нашата листа и ще допринесе за добрия резултат. Втори в листата е Бисер Михайлов, когото всички познават много добре като областен управител. Той не се нуждае от оценка, различна от тази, която вече му бе дадена – Областна администрация беше наредена на първо място в страната по ефективност на работа“, добави Новаков. Той отбеляза, че трети в листата е Георги Динев от Петрич. „Той е толкова популярен в Петрич, колкото и в Сандански, което е изключително висока оценка заради конкуренцията, която има между двата града. Аз се радвам, че той отново е с нас. Беше народен представител в 44-тото и 45-ото Народно събрание. Д-р Тончев от Разлог – човек, спасил живота на толкова много хора, отново е в нашата листа. Той е на 5-о място. Днес не е с нас, защото дългът му към здравето на хората е водещ. Имаме много млади хора – IT специалист като Александър Петков, Любомир Богоев от Кресна, който е специалист по филмов монтаж. Дадохме шанс на млади хора от Петрич, от гражданската квота като арх. Николая Тимева, която е на 9-о място. Стоян Стоев от Сандански е на четвъртото място, с което имаме огромни очаквания от структурата там. Александър Мацурев е на шесто място. Той бе един от най-активните и разпознаваеми депутати в 44-тото и 45-ото НС. Никола Джингаров от Гоце Делчев също е в листата. Той е един от директорите на училище, който през последните години бе директор и на училището в Брезница, което успя да преобрази. Елена Ташкова, служител в Агенцията по земеделие, е на 10-о място и още, и още“, посочи Андрей Новаков.

По думите му тази кампания ще е по-различна, но в ГЕРБ нямат притеснения. „Не мисля, че сме в позиция да се отбраняваме или да догонваме някой. Имаме какво да покажем. Да, кампанията ще е по-различна от това, което имахме преди 2 месеца, защото най-малкото разхлабването на мерките ни позволява да правим това, в което сме най-добри – да сме сред хората“, каза още Новаков.

Той съобщи, че кампанията на ГЕРБ-Благоевград ще бъде открита на 11 юни в зала „Скаптопара“. „Според указанията на РЗИ може да съберем до 500 души и точно това ще направим. Голямо откриване, с което да представим цялата листа, малко по-празнично, извън ковид темата“, посочи евродепутатът.

Андрей Новаков е категоричен, че благодарение на мерките и взетите решения от ГЕРБ България е успяла да се справи с коронавирус кризата.