ГЕРБ свали обс-шефа на Гърмен Исмет Узунов, преминал в ДПС заедно с кмета Минка Капитанова и 8-ем съветника

С 9 гласа “За” и 8 “Против”  съветниците от Гърмен свалиха председателя на ОБС  Исмет Узунов, с мотива ” подмяна на вота на избирателите и преминаването му към ДПС с част от съветниците”. Заседанието бе драматично, герберите направиха на пух и прах дезертьорите. “За” отзоваването от поста председател на ОБС  гласуваха 9 общински съветника, а против  бяха 8 парламентаристи от малкия парламент в Гърмен. Двама съветника от “Движение  просперитет и сигурност”, трима от „Алтернатива за община Гърмен“, и трима от „Движение 21“  заедно с кмета на общината Минка Капитанова публично заявиха, че преминават в ДПС . Това взриви от възмущение съветниците от ГЕРБ и те  излязоха на днешното заседание на  мини – парламента  с предложение за  оставка на председателят  Исмет Узунов. “Това е предателство и  подмяна на вота, както на съветниците, така и на избирателите от цялата община Гърмен. Позор! ” – викаха герберите.

Исмет Узунов бе избран за председател на ОБС Гърмен  в качеството му на представител и общински съветник  на “Движение  просперитет и  сигурност”.

За изборът му гласуваха мнозинството общински съветници включително и  четиримата на ПП ГЕРБ. В последствие, като  общински съветник от „Движение просперитет  и сигурност”, избран  за председател на ОБС, съветниците от ГЕРБ в декларация посочиха, че с действията си  Исмет Узунов е подменил вота, с което е излъгал  избирателите гласували за него и общинските съветници издигнали го и гласували той да заеме председателският пост в ОБС.

“ПП ГЕРБ като демократична партия винаги е защитавала  интересите на хората и желанието им за промяна в управлението на община Гърмен. Това естествено бе борбата ни за промяна с предишното управление  на  общината ни, което наложи феодално управление в течение на цели 25 години. Именно това ни накара на местните избори през 2015 година да подкрепим на балотажа настоящият кмет Минка Капитанова като алтернатива на ДПС.

Заявяваме, че групата съветници от ГЕРБ винаги е подкрепяла кметът Минка Капитанова  в интерес на развитието на  общината  и с подкрепата на съветниците от ГЕРБ  поддържахме стабилно мнозинство, въпреки че с дейното й съдействие с нейни общински съветници, бе принуден да подаде оставка председателят на ОБС, излъчен от ГЕРБ в лицето на Екатерина Татанова . За съжаление  обаче, ние и нашите  членове и симпатизанти бяхме тотално разочаровани, защото настоящото  управление  наложи почти  същите методи и форми  на управление като предишното.

Радостта  и надеждите на хората от общината, че сме се избавили от лошите практики и некомпетентно управление  на ДПС  бе помрачена ,  а гласовете  им бяха продадени чрез действията на кмета  и  общинските съветници .  Вотът на хората от община Гърмен е подменен ,  а всички от ГЕРБ   се чувстваме измамени „ се казва  в прочетената днес на   последното  заседанеи наОБС Гърмен преди лятната ваканция .

В декларацията  на ПП ГЕРБ- Гърмен  се казва още , че имайки предвид  случилото  се през последните месеци на свое заседание общинското ръководство е взело решение   да оттегли подкрепата си  към кмета Минка Капитанова,  заради подмяната на вота  на избирателите и  некоректното отношение към общинските  съветници и членове на ПП ГЕРБ. Съветниците от ГЕРБ в декларацията си са категорични, че въпреки разбирането и съдействието, което групата е оказвала на настоящото управление  на община Гърмен, като политическа парти, не са  получили адекватно участие и присъствие в общинската администрация.  С назначаването на някой  членове на ГЕРБ  кмета  Капитанова  е целяла да подклажда  разделение в редиците на   ПП ГЕРБ  , твърдят от ръководството на партията .

Те заявяват , че общинското ръководство и общинските съветници на  ПП ГЕРБ в общината ще продължат  да защитават  принципни позиции, които са в интерес  на жителите на цялата община.

“Именно това ни кара да направим ревизия на отношенията си с другите политически субекти в общината и общинският съвет и да предприемем необходимите  действия за спечелване на следващите  избори,  за да може  община Гърмен  да излезе от политическия и икономическия застой, в който се намира  в момента”, се казва още в декларацията на ръководството и съветниците на ПП ГЕРБ в община Гърмен , с която бе свален днес от поста председател на ОБС  – Исмет Узунов.

Веднага след драватичната сесия и свалянето на Исмет Узунов от председателският пост  , в гърменско тръгнаха и предположенията  според които  за трети председател  на ОБС в настоящият мандат  ще бъде предложен бившият  парламентарен шеф Мурад Адем  който беше дясната ръка на бившият кмет  Ахмед Башев .