ГЕРБ твърдо стои зад кмета си в Банско

От ГЕРБ изразиха твърда подкрепа за кмета на Банско Георги Икономов. Вторият в партията Цветан Цветанов очаква отлично представяне на местния и на европейския вот от структурите в Банско през 2019 г.

Думите на Цветанов бяха пред представители на ГЕРБ-Банско по време на празнична вечер за края на 2018-та година, информираха от партията.Припомняме, часове преди твърдата подкрепа за настоящия кмет на Банско Георги Икономов екозащитници разхвърляха ски, щеки и оборудване пред сградата на Министерския съвет с искане да се разтрогне концесионниядоговор с фирма “Юлен” за ски зона Банско. 
Преди седмица изненадващо стана ясно, че официален собственик на “Юлен” от 2016 г. бил известният скиор Марк Жирардели.
Тази собственост не бе известна нито на премиера Бойко Борисов, нито на министъра на туризма Николина Ангелкова.

“Вярвам, че разумът ще надделее и проблемите в ски зона Банско ще бъдат решени, защото това е в интерес не само на любителите на зимните спортове, но и на децата, които трябва да имат пълноценен достъп до природата”, посочи Цветанов пред актива на партията в Банско.

Той изрази удовлетвореността си от най-новата придобивка на града – детска градина за близо 100 деца.

Кметът на Банско Георги Икономов благодари на Цветанов и на премиера Бойко Борисов за подкрепата им. По думите му парите, които получава общината от правителството, допринасят както за подобряването на средата за живот, така и за развитието на туризма. “Изпращаме изключително успешна 2018 година и за нас е голяма чест да го направим с един голям приятел на Банско – Цветан Цветанов”, заяви Икономов и припомни, че общинската организация на ГЕРБ в Банско до този момент все още няма загубени избори.