ГЕРБ: Учители и директори от Самоков и Ихтиман са привиквани в полицията

От ГЕРБ алармираха за привиквани в Областната дирекция на МВР – София-област директори на училища и детски градини, за да дават обяснения за отминалия вот. На брифинг в парламента Николина Ангелкова, областен координатор на партията за Софийска област, уточни, че към момента сигналите са от учители от Самоков, Ихтиман, Костинброд, около 25 души. В София-област има 97 директори на училища, 73-ма – на детски градини, всички ли ще бъдат викани, попита тя.
Според информацията на ГЕРБ е изпратено разпореждане от Областната дирекция на МВР – София-област до РПУ-та във всяка една община в областта да бъдат привиквани за обяснения директорите на училищата и на детските градини на територията.
В тази връзка депутатите на ГЕРБ-СДС ще искат изслушване още следващата седмица на вътрешния министър Бойко Рашков в пленарната зала.
Нямам никаква идея каква е връзката на тези директори с ГЕРБ, дали са участвали в политическа агитация по време на вота, заяви на свой ред зам.-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Тома Биков. И подчерта, че каквато и да е връзката с ГЕРБ, тези хора нито са престъпници, нито са заподозрени в престъпление.
Необяснимо е защо продължават тези действия от страна на служебния вътрешен министър, изборите свършиха, питат от ГЕРБ.