Гергана Бранкова е новият управител на приюта за кучета в Дупница

Гергана Бранкова е новият управител на Общинския приют за безстопанствени кучета в Дупница. Новият ръководител няма богат опит на подобна позиция, но мотивацията й за работа е голяма, сподели самата тя пред “Вяра”.
Бранкова е завършила бакалавърска степен „Социални дейности“ и магистратура „Публична администрация“.

Припомняме, през март община Дупница обяви, че търси управител на приюта. В края на април началникът на екоотдела в общината Ели Подгорска обяви, че има две постъпили кандидатури.
„Кандидатствах за тази позиция, защото много обичам животните и имам доста идеи за развитието на приюта. В момента се прави ремонт на един терен, който ще се използва за разходка на кучета. Той се намира в самия приют. Ще го обезопасим допълнително, за да не избяга някое от кучетата. Там те ще бъдат оставяни да тичат свободно. Освен през седмицата, посещения ще могат да се правят и в събота, както е по закон. Основните ми цели са по-доброто пребиваване на кучетата в приюта, както и тяхното осиновяване“, каза пред „Вяра“ Гергана Бранкова.
Новият управител е създал специална фейсбук страница, на която всеки ден публикува информация и снимки за дейността на приюта.
„Вече сме постигнали договорка с една организация, която да ни помага. Ще работим и с доброволци. Всички, желаещи да помогнат, могат да донесат на място по-разнообразна храна за кучетата, каишки, поводи и други аксесоари“, допълни дупничанката.
В момента в приюта има 16 кучета, но най-вероятно в следващите дни десетина от тях ще бъдат пуснати.
Гергана Бранкова допълни, че скоро ще започне кастрация, която е по Националната програма за овладяването на популацията на безстопанствените кучета.

Димитър ИКОНОМОВ