Гимназисти от Разлог с призови места на състезанието “Млад фермер”

Отбори от 27 училища по селско стопанство, най-добрите в Южна България, се впуснаха в надпреварата за титлата „Млад фермер”. Те демонстрираха знания и умения в областите животновъдство, растениевъдство и механизация на селското стопанство.

Ученици от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, гр. Разлог се отличиха – заеха призовите места. За поредна година отбор от трима състезатели в различни професионални дисциплини от ПГ по МСС- гр. Разлог участва в състезанието „Млад фермер”, което се проведе в гр. Садово, Пловдивско под егидата на Аграрния университет в гр. Пловдив.

Учениците се състезаваха в направленията майсторско управление на трактор, растениевъдство и животновъдство. В оспорваното състезание възпитаниците на гимназията Георги Пиришанчин, Спасимир Иванов и Мустафа Хаджиоли се наредиха сред първенците. Те се завърнаха с медали и сертификати с преференция за придобиване на квалификация по професията. Директорът на ПГ по МСС, Татяна Динчева, поздрави отличилите се ученици и техните ръководители Веселина Калинова, Христина Костова и Георги Мунин.