Гимназията изпраща Випуск 2022! (СНИМКИ)

Сълзи от радост, трепети, любов и благодарност изпълниха театър „Невена Коканова”

В препълнената зала на Общински драматичен театър „Невена Коканова” учители, ученици, родители и гости отпразнуваха завършването на абитуриентите от ПГ „Христо Ботев” в Дупница. Целият салон и балкона се пукаха по шефовете от многолюдната публика, дошла да ознаменува щастливото събитие за Випуск 2022-а година. С бурни аплодисменти бе посрещнато обръщението отправено към зрелостниците от Геновева Ризова. То бе посветено на християнските добродетели – вяра, надежда и любов.

„Разчитайте и запазете вярата! Оптимизмът няма да ви позволи да се откажете, ако нещо не се получи. Не пускайте надеждата! Тя вдъхновява и дава сили. Вървейки ръка за ръка с надеждата, можете да преодолеете всички трудности. Ценете любовта! Тя е във всеки един от нас. Не позволявайте на светлината да изгасне! Запазете любовта към знанието, към учителите, към нашата малка родина. Обичайте роднини, близки, приятели, природа, музика. Гледайте на живота с любов и той ще ви обича обратно. Вярвайте, надявайте се, обичайте и ще успеете! Бъдете здрави и на добър час, випуск 2022!”, обърна се към абитуриентите почетният гост на събитието – Геновева Ризова, която успя да изправи на крака публиката в театър „Невена Коканова”.

Щастливото събитие започна с предаване на националния флаг от зрелостниците към следващия випуск. След тях последваха изпълненията на танцовата формация „Денс Машин” , които „разчупиха” обстановката и разгорещиха публиката. С бурни аплодисменти и под съпровода на „Тоника Св” – на сцената се качиха математиците от 12 „а”, с класен ръководител Тира Гьошкова. Те успяха да приковат погледите с уникална видеоретроспекция, запечатала култови моменти от пребиването им в Гимназия „Христо Ботев”. Стотици закачливи снимки от училищни издънки, весели моменти, прегръдки, нацупени и интригуващи погледи, песни , танци и др. успяха да разсмеят до сълзи залата. Редом до абитуриентите, учители от публиката си припомняха весели и „напечени” моменти от школския живот на 12 „а”.

„Може да не сме били неразделни, но сме били единни, когато ситуацията го изискваше. Например, в пакостите. Имахме едно неписано правило, което гласеше: „Не видяхме кой точно го е направил и не знаем. Но, да, виновни сме! И познайте – винаги работеше! И Винаги го спазвахме!”.

Като към втора майка от 12 „а” се обърнаха към своята класна ръководителка г-жа Гьошкина. Тя пък им даде последните си учителски напътствия в живота. „Не се отказвайте и следвайте мечтите си! Бъдете щастливи! Това е моят благослов към вас!” Абитуриентите изразиха дълбоката си благодарност към всички свои любими учители с огромни букети и подаръчни кошнички. С бурни аплодисменти след тях на сцената се качиха от 12 „б”. Уникални моменти от времето им прекарано в Гимназията приковаха погледите на залата. Преди да се разделят като клас, от 12 „б” си поставиха „почетни” ленти с „извоюваните” през годините титли сред съученици и приятели. „ Мистър Недоспал”, „Мис Непукизъм”, „Мис Труден характер”, „Мис Каприз”, „Мис Гръцка богиня”, „Мистър Знание”, „Мистър Не ме занимавай” и др. дефилираха на сцената.

Абитуриентите искрено благодариха на класната си ръководителка Юлия Шилегарска и я удостоиха с почетната лента на „Мис Правосъдие”. С много вълнение, емоции и празнично настроение на сцената поетапно се качиха и учениците от 12 „в”, 12 „г” и 12 „д” , с класни ръководители – Анелия Андонова, Силвия Боянова и Калинка Стоилкова. С много креативност и талант всяка паралелка показа най-интригуващите моменти от времето прекарано в Гимназия „Христо Ботев”.

Бурни ръкопляскания, възгласи, смесени чувства от радост и тъга се сменяха при припомнянето на мигове от ученическите години. Кадри напомняха за уникалната атмосфера на знания, трепети, тревоги, смях, приятелство и много любов. Силни чувства, прегръдки и целувки и снимки за раздяла изпълваха изпращането на Випуск 2022 –а година. Почти всички зрелостници споделиха, че имат вече ясно начертани планове за бъдещето. Повечето от тях са насочили поглед към престижни университети в България и по света. Предпочитаните специалности са свързани с изучаването на правни, икономически, здравни, социални и спортни дисциплини. Балът на ПГ „Христо Ботев” ще бъде на 24 май, в град Банско.