Гимназията на Костенец победи в училищното El Clasico

Барселона – Реал Мадрид, Милан – Интер, Манчестър Юнайтед – Ливърпул, Левски – ЦСКА…Някъде в тази серия от вечни футболни дербита, които винаги са носели драматичен емоционален заряд, се нарежда и голямото спортно съперничество между СУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Е, няма база за сравнение с изброените футболни грандове, но нали човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му! Учениците от двете училища, окрилени от мечтите си, всеки път са играели с ентусиазма и себераздаването на големите футболни звезди. Затова и всеки мач между тях винаги е бил една „истинска футболна драма“, едно училищно El Clasico! Такъв беше и финалът на градския празничен турнир между двата отбора във възрастова група 5-7 клас, който се игра на 23.09. на стадион „Бенковски“ в Костенец, разказват от екипа на гимназията в Костенец.

Двата отбора изиграха мача с тактическо надиграване и здрави единоборства, с което запазиха нулевото равенство и се стигна до изпълнение на дузпи. Тук вече събитията се развиха като в напрегнат трилър. Дузпите винаги са били момент, в който някой става герой или грешник, носят те на ръце или те свалят на земята. Големият герой на Гимназията стана вратарят на отбора – Петър Кьосев от 6 – ти клас, който отрази цели две дузпи и сломи и последните надежди на противника. Финална точка на мача постави Николай Зафиров от 6- ти клас, който беше безпогрешен от 11 – те метра и вкара победната дузпа. Това отпуши вълна от еуфория в публика и футболисти. Сред най- щастливите беше треньорът Петър Ланджев (учител по ФВС), който за пореден път вдъхновява своите футболисти за победа.

Победната серия на гимназистите беше допълнена и от останалите възрастови групи. Ученици от 2 – 4 клас взеха участие в щафетни игри, футбол и народна топка. На щафетните игри се класираха на трето място, футбол – второ, а на народна топка постигнаха победа на финала. Но най- голямата победа не бяха първите места, а честната игра и уважението към достойните противници.

 

Снимки: СУ “Св. Климент Охридски”