Гласовете на дупнишките села: ГЕРБ/СДС печели убедително, най-харесвани са докторите Паризов и Ибришимов

Блатино и Пиперево са на Слави Трифонов, в Крайни дол БСП за България са с 0 бюлетини

Шампионът по борба Даниел Александров е най-харесваният кандидат-депутат в дупнишкото село Баланово. Това показва броя на преференциите в протокола на СИК. За представителя на коалицията ГЕРБ/СДС има общо подадени 12 преференции. Броят им е най-голям на фона на предпочитанията за останалите кандидати на партии и коалиции. След него с 9 преференции се нарежда д-р Иван Ибришимов от БСП за България.

В Баланово ГЕРБ/СДС печели изборите с 47 гласа. Следва БСП за България с 38 гласа и партията на шоумена Слави Трифонов – с 22. Формацията на Мая Манолова „Изправи се!Мутри вън” е спечелила доверието на 16 балановци. В урната са открити също така 4 бюлетини за БНО на Васил Божков и 3 за ДПС.

165 е броят на действителните гласове. Правото си на вот са упражнили 172 души от 303 по списък.

Жителите на Бистрица гласуваха в две секции.

В първата избирателна секция от имащите право на глас 544 души по списък, до урните са отишли  261 избиратели. Там ГЕРБ/СДС е №1 със 74 гласа. Партията на Корнелия Нинова остава далеч с 49 бюлетини, следвана плътно по петите от  Слави Трифонов с 48 гласа. „Демократична България – Обединение” има присъствие от 13 бюлетини.

45 души са предпочели машинното гласуване. Сред тях най-много „кликнали” гласувам „за” са от избирателите на „Има такъв народ”. Електоратът на  ГЕРБ и БСП в селото е предпочел да участва във вота по традиционния начин с хартиена бюлетина.  Едва по 6 души от избирателите на двете партии са упражнили вота чрез машинно гласуване.

В тази секция битката за преференциите печели кандидатът на ГЕРБ/СДС д-р Александър Паризов с 28 гласа. При „червените” – най-много преференции е събрал д-р Пръван Дангов – 15.

В другата бистришка секция от 787 имащи право на глас, своя вот са дали 406-ма души, по списък. 68 са гласували машинно.

ГЕРБ/СДС има преднина от 105 гласа, БСП за България са втори с 94 бюлетини, а „Има такъв народ” са спечелили симпатиите на 69 души. ВМРО-Българско национално движение е събрало 30 гласа.

Битката на преференциите сред „червените” и тук печели Първан Дангов с 34 гласа, следван от д-р Ибришимов с 27 преференции. От листата на ГЕРБ/СДС д-р Паризов е спечелил одобрението на 26-ма души, а Даниел Александров на 25-ма.

В село Блатино в изборния ден са се активизирали 75-ма души от имащите право на глас 129. Блатино е спечелено от Слави Трифонов с 18 гласа.  За БСП за България са гласували 16 души, а за ГЕРБ/СДС – 15. В урната се намира един глас за Божков и два за Мая Манолова.

В Грамаде правото си на вот в изборния ден са упражнили половината от 30 души по списък. Ето как са разпределени 15-те гласа: Коалицията на Бойко Борисов е с най-много – 6, БСП за България е подкрепена от 4-ма души, а Слави Трифонов е завоювал цели 3 гласа. Последните 2 бюлетини отиват в полза на Мая Манолова.

В Делян ГЕРБ/СДС печели убедително изборите с 22 гласа. Воля/НФСБ са се оказали на делянци по-симпатични от БСП за България и са им дали 7 гласа срещу 6 за „червените”. Мая Манолова пък е предпочетена пред Слави Трифонов с 4 срещу 2 гласа. Двама са дали рамо  и на „Демократична България”. Намерена е една бюлетина за Движение на непартийните кандидати и една за БНО на Васил Божков. В Делян най-харесван с 10 преференции е кандидатът на ГЕРБ/СДС – д-р Александър Паризов.

В две секции са гласували избирателите от Джерман. В едната секция 71 души са гласували на машина. В нея ГЕРБ/СДС печелят със 110 гласа, следвани от БСП с 54 бюлетини и „Има такъв народ” е откъснал 33 гласа. В тази секция Цветан Цветанов изплува със 7 гласа, а тандема Марешки-Симеонов са се харесали на 6-ма избиратели. В секцията най-предпочитан от всички кандидати е д-р Александър Паризов със 71 преференции.

Във втората джерманска секция 43-ма са гласували с машина, а 253-ма са предпочели традиционния начин – с хартиена бюлетина. ГЕРБ отново печелят доверието на хората със 115 гласа. За БСП и „Има такъв народ” съответно са гласували 45 и 41 души. Прави впечатление, че Воля/НФСБ са успели да дръпнат цели 28 гласа, ДПС пък са спечелили на своя страна трима джерманци. И в тази секция д-р Александър Паризов е №1 по предпочитания с 86 преференции.

ГЕРБ/СДС печели и село Дяково с 35 гласа. БСП са втори с 24 позиции, а „Има такъв народ” са спечелили вота на 14 гласуващи. Националистическата партия „Възраждане” пък се е добрала да 4 гласа. В Дяково най-много от всички преференции – 14, е спечелил шампионът по борба Даниел Александров.

Не на край света, но в Крайни дол на изборите са се отчели 31 души, от имащите право на глас 34-ма. Там е любопитно, че дори Божков има един глас за сметка на БСП, които са с нула избиратели. За Слави Трифонов и за „Глас народен” своя вот са дали по трима души. ГЕРБ е №1 с 20 гласа, а Демократична България е успяла да спечели двама избиратели. Оказва се, че Крайни дол преференциите не са на мода. Единствено д-р Ал. Паризов има три преференции от общия вот за коалиция ГЕРБ-СДС.

В едно от големите дупнишки села Крайници, хората упражниха  своето право на глас в  три секции. В първата – челната позиция е  ГЕРБ/СДС с 98 гласа. „Има такъв народ” са втори с 82 позиции и БСП за България са трети с 51 гласа. Любопитно е, че Васил Божков и Мая Манолова имат по еднакъв брой бюлетини – 9. От машините са се възползвали 80 души.

Във втората секция в Крайници на машини са гласували 22 души, а в урната са преброени 271 бюлетини. И тук БСП остават трети едва с 32 бюлетини, ГЕРБ/СДС са първи със 108 гласа, а „Има такъв народ” са с 82 гласа. В третата крайнишка секция 48 души са гласували машинно. Намерените хартиени бюлетини в урната са 141. ГЕРБ печели и тази секция с 58 гласа. БСП за България печелят 49 гласа, а Слави Трифонов е трети с 36.

В Кременик до урната отидоха само 32 души от имащите 41 това право. Селото е спечелено от БСП за България с 12 гласа. В сметката на ГЕРБ има 10 бюлетини, а Слави Трифонов е с 5. Републиканци за България, „Изправи се!Мутри вън! и ВМРО  имат по една бюлетина.

Битката за Палатово е спечелена от коалицията на Бойко Борисов с 33 гласа. 54 са преброените бюлетини в урната, като от тях 2 са недействителни. БСП се срива до  4 гласа, колкото имат и Воля/НФСБ. „Има такъв народ” са предпочетени от 8 палатовци. Битката на преференции сред всички кандидати печели д-р Паризов.

В Пиперево според списъка са гласували 87 души. Селото е спечелено от партията на Слави Трифонов с 30 гласа. 23 бюлетини има в сметката на ГЕРБ/СДС, а БСП за България са с 11 гласа.

Саморанци гласуваха в 2 секции. В едната първенци са „червените” с 89 гласа, след това се нареждат ГЕРБ със 75 и „Има такъв народ” с 56. Мая Манолова пък е дръпнала с 22 гласа.

Другата саморанска сесия с по 90 гласа си я поделят ГЕРБ/СДС и БСП за България. „Има такъв народ” са със 74 гласа. „Републиканци за България” отчитат присъствие с 23 бюлетини, а свързаната с Васил Божков партия БНО е с цели 10 гласа.

В битката на преференциите Даниел Александров има 26 гласа, а д-р Иван Ибришимов – 25.

Лидер в Тополница е ГЕРБ/СДС с 33 гласа. Корнелия Нинова е прибавила в актива си от това дупнишко село 18 гласа, а Слави Трифонов има само 2 гласоподаватели. Толкова има и Движение на непартийните кандидати. Д-р Александър Паризов е най-предпочитан с 16 преференции.

Ето и резултатите от вота в Червен брег. В едната секция 101 са изброените хартиени бюлетини в урната, а 91 души участвали в изборния процес чрез машина. Победата категорично е за ГЕРБ/СДС с 82 гласа. Далеч зад тях остават БСП с 21 гласа и „Има такъв народ” с 32 гласа. Втората секция отново е спечелена от коалицията на Бойко Борисов, този път с 85 гласа. „Има такъв народ” са успели да вземат 58 гласа, а БСП остават назад с 33 бюлетини. Във втората секция 49-ма избиратели са предпочели машинното гласуване, а намерените хартиени бюлетини са 197.

Накрая и резултатите от трите секции в Яхиново. В първата печелят ГЕРБ/СДС със 75 бюлетини. „Има такъв народ” е успял да завоюва 73, а БСП са с 68. В тази секция най-предпочитан като личност е д-р Иван Ибришимов с 53 преференции. Във втората секция ГЕРБ отново е предпочитана сила с 67 гласа. За „Изправи се!Мутри вън” са гласували повече, отколкото за „Има такъв народ”. Сблъсъкът Мая Манолова-Слави Трифонов е 48 на 47 бюлетини. В тази секция най-харесван откъм преференции е д-р Иван Ибришимов.

И в последната яхинска секция първи са БСП за България с 80 гласа. 68 са гласували за ГЕРБ/СДС, а за „Изправи се! Мутри вън! глас са дали 46-ма души. „Има такъв народ” е с 41 гласа. С най-много преференции е д-р Иван Ибришимов.

В Яхиново общо 272 души са гласували машинно.