Гласят Марио Нешев за шеф на „Кюстендилска вода“

Йордан Гогев

Нов управител ще има „Кюстендилска вода“ ЕООД. Тоава стана ясно на пресконференция на депутата от ИНТ Снежанка Траянска в Кюстендил.  В Търговския регистър се очаква да бъде вписан предложения за поста Марио Нешев от Дупница. Той ще замени досегашния управител Йордан Гогев. Нешев е бивш управител на „Напоителни системи“, клон Струма-Места. Народният представител заяви още, че професионалната му квалификация съответства на критериите за управител на „Кюстендилска вода“ ЕООД. „Проблемите там са много. Надявам се с общи усилия и сериозен екип да се преодолеят“, подчерта Снежанка Траянска. Припомняме, Йордан Гогев, който е бивш зам.-областен управител на Кюстендилска област, бе назначен за воден шеф на 27 октомври миналата година. Тогава пое ръководството на воднияа оператор от инж. Иво Иванов. Очакванията към него бе да предприеме мерки за финансовото стабилизиране на дружеството. В свое изявление месец по-късно Гогев заяви, че задълженията на дружеството към 31.10.2021 г. възлизат на общо 2 384 000 лв.  По думите му, при назначението му заварил един работещ багер и куп повредена техника, кактто и неотстранени с години аварии по водопровода на Кюстендил.

През февруари тази година се наложи областният управител Катя Димитрова публично да обяснява, че няма промени в ръководството на „Кюстендилска вода” и начело продължава да бъде Гогев.

Същевременно, Траянска съобщи още, че е провела среща с кмета на Кюстендил Петър Паунов, във връзка с отворения прием на проекта за ремонт на ВиК мрежи от МРРБ. „В момента отговорността за внасяне на проекти стои в Община Кюстендил“, каза още депутатът от ИТН Снежанка Траянска, като припомни за проблемите с водоснабдяването и канализацията в кюстендилските села.