Голово шоу! Яворница бие Стрела (Петрич) със 7:2

Над 600 зрители изгледаха отложения мач от БОГ Струма-1 между отборите на местния Яворница и Стрела (Петрич). На отлично подготвения терен футболистите на двата отбора показаха открит футбол. По-добрият отбор на терена бе този на домакините. Първият гол в срещата отбеляза Методи Стоименов-Гелс в 5-та минута след като бе изведен отлично в наказателното поле на гостите. Пет минути по-късно Илия Ризов по идентичен начин изведе Гелс и резултатът стана 2:0. В 16-та минута главният съдия Илия Илиев отсъди дузпа в полза на Яворница за спъване на Гелс вътре в наказателното поле на гостите. Потърпевшият стреля от бялата точка и кълбото уцели напречната греда зад вратаря на Стрела. В 33-та минута Гелс бе изведен от Влади Петров и отблизо огорчи стража на гостите за 3:0. Три минути по-късно Орхан Асанов реализира отсъдената дузпа в полза на домакините за спъване на Гелс и резултатът набъбна на 4:0. В 41-ва минута Николай Якимов при атака по левия фланг центрира удачно в наказателното поле на Стрела, там Орхан Асанов укроти топката от въздуха с гърди и от воле в стил Спас Делев отбеляза рядко красиво попадение за 5:0, като съвсем справедливо обра овациите на многобройната публика.

Втората част на срещата започна с попадение на отбора на Стрела и резултатът бе намален на 5:1. В 51-ва минута Илия Ризов насочи топката към 17-годишния Пепи Кърлев и младият и талантлив голаджия не сгреши за 6:1. При бърза контраатака на домакините Илиян Дереджиев изведе Илия Георгиев и той с крак отблизо огорчи вратаря на Стрела за 7:1.

Второто си попадение в срещата футболистите на Стрела отбелязаха с директен обстрел от 30-тина метра от техен нападател, като топката уцели вътрешната страна на напречната греда, тупна зад голлинията и влезе в мрежата зад вратаря на домакините Дейвид Василев за 7:2.

Чест прави на футболистите на двата отбора, че задоволиха с откритата си игра зрителите, дошли на стадиона. „Призовавам футболистите от останалите отбори да попитат колегите си от Стрела (Петрич) дали е страшно да се играе в Яворница. Според нас, главната вина на някои от отборите от групата за атаките срещу нашия клуб, че в Яворница не е възможно да се играе нормално, не отговарят на истината. Футболът е за феновете, и това, че играем мачовете си при препълнен стадион, подкрепяни винаги от над 500 зрители, не бива да плаши никого. Всички знаят, че именно за феновете се играе тази игра”, сподели Боби Яков от ФК Яворница.

Ташко СУЛЬОТОВ