Голямо количество контрабанден тютюн е открито при акция в Благоевград, задържани са 28 души

При полицейска операция в Благоевград е открито голямо количество контрабанден тютюн и са задържани двадесет и осем лица, съобщиха от Областната дирекция на МВР /ОДМВР/.
Полицейските действия са започнали в ранните часове днес. Операцията, проведена под наблюдението на прокуратурата на територията на един от кварталите в областния град, е била насочена към противодействие на престъпността и недопускане на противозаконни деяния в условията на засилените мерки.
От ОДМВР допълват, че са претърсени няколко адреса в квартала. В една от къщите са намерени близо деветдесет килограма нарязан тютюн без задължителен бандеролен знак, а от друга са иззети около 1,6 грама марихуана, 0,4 грама амфетамин, електронна везна и гриндер.
За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани общо 28 лица, част от които за притежание на акцизни стоки и наркотици, а друга – за установяване на съпричастност към различни престъпни прояви.
Полицейските действия продължават под ръководството на Районна прокуратура-Благоевград, посочват от ОДМВР – Благоевград.