Гордост за Благоевград! Кирил Илиев стана втори в света по кикбокс

Състезателят на “Скаптопара”- Благоевград Кирил Илиев стана втори в света на първенството на планетата по кикбокс в Йезоло, Италия. Илиев спечели сребърен медал в кадегория до 57 кг в киклайт контакт.

През май тази година младият състезател спечели злато на европейската купа в Карловац, Хърватия. Кирил Илиев има и успехи в Таекуон-до ITF, където е ставал европейски шампион.

България излъчи четирима световни вицешампиони в Йезоло. От 20 български кикбоксьори, 12 се завърнаха с медали в своите стилове и категории. Освен четирите сребърни отличия националите ни спечелиха и осем бронза.

Четири сребърни отличия спечелиха българските кикбоксьори на Световното първенство в Италия. След тежки битки и тримата ни финалисти в леките стилове на татами загубиха своите двубои и останаха втори. Носители на сребърни медали станаха Борислав Радулов, Калина Колева, Кирил Илиев и представителят ни при ветераните Бойко Янчев.

В стил Поинт файтинг категория до 57 кг. носителят на световна титла от 2019г. Борислав Радулов не успя да защити титлата си и остана втори след загуба на финала от руснака Григорий Лангави.

В стил киклайт имахме двама финалисти. Калина Колева спечели сребро при жените в кат. до 55кг. След като бе надиграна от аржентинката Гюлермина Барат.

В същия стил при мъжете в кат. до 57 кг. Кирил Илиев загуби своя финал от представителят на Унгария Грегори Сзараз.
Участникът ни в тежките стилове на ринг Георги Денев спечели бронзово отличие в кат. до 57 кг. стил К1 след като на полуфиналите загуби от турчина Али Коюнчи.

Носители на бронзов медал в своите категории и стилове станаха още:
Христо Христов фул контакт до 75кг.
Никола Николов до 81кг лоу кик
Димитър Стоянов К1 до 71кг
Кирил Илиев лайт контакт до 57кг
Калина Колева лайт контакт до 55кг
Иван Кръстанов киклайт до 79кг.
Кристина Николова киклайт до 50кг.

Така България приключи успешно своето участие на Световното първенство по кикбокс за мъже и жени в Йезоло, Италия с 12 медала от които 4 сребърни и 8 бронза.

Снимка: Пирин Спорт