Гордост за Симитли! Владимир Димитров донесе медал от най – голямото състезание в Източна Европа – Olympia Eastern Europe

Владимир Димитров от село Полето за пореден път донесе повод за гордост на цяла Община Симитли, след като си спечели медал от най – голямото състезание в Източна Европа – Olympia Eastern Europe 2022.
Влади доказа, че има огромен потенциал в бодибилдинга, спечелвайки медал в най – силното състезание, провеждано в Източна Европа и то сред много подготвени състезатели и силна конкуренция. Той се класира 2 – ри в категория „Бодибилдинг до 80 кг.“

Голямата цел на младият спортист от село Полето бе да грабне т.нар. про карта, но това не успя да се случи, тъй като по преценка на съдиите, същите бяха раздадени само на състезателите в по тежките категории – до 90, 100 и над 100 кг.
За съжаление това съдийско решение за пореден път доказва, че този вид спорт е субективен и съдиите решават и преценяват кой харесват и кой не, без да взимат предвид само и единствено формата на състезателите. Примерно даден състезател би могъл да бъде ощетен от съдиите и класиран на по – задни позиции заради боята по тялото му и не добро боядисване, според техните критерии.
„Това, че не станах първи и не успях да взема про карта не ме демотивира, дори напротив. Твърдо съм решен, че няма да се откажа докато не постигна целта си и докато Община Симитли стои зад мен! Искам да благодаря за подкрепата на всички жители на Община Симитли! Надявам се, че съм успял да се представя достойно и да защитя името на Община Симитли като една от най – спортните Общини в България“, каза Владимир Димитров.
Той изказа специални благодарности и към неговия единствен и най – добър треньор в България – Благой Ангелов за всичко, което е направил и за усилията, които е вложил в подготовката му. Благодарение именно на треньора си Влади е успял да изкара най – добрата форма точно за финалите на състезанието.
„Също така благодаря на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и на Стефан Апостолов (народен представител в 44-то, 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание) за подкрепата и помощта, която ми оказват. Не на последно място искам да изкажа специални благодарности към собственика на фирма – Георги Чимев, който без да иска нищо в замяна, покри най – важната част от подготовката ми в последните няколко месеца, когато разходите са най – големи“, добави Влади.
Спортистът от Община Симитли изрази надежда, че ще има повече такива фирми, които да помагат за развитието на спорта и спортистите в Община Симитли, тъй като да се справяш сам е изключително трудно.
„Категоричен съм, че хора като Апостол Апостолов, Стефан Апостолов и Георги Чимев трябва да бъдат уважавани, защото без тях аз нямаше да се справя, а и спортът в Община Симитли нямаше да е на нивото, на което е. Благодаря още веднъж на всички за подкрепата“, подчерта той.
След края на състезанието, Влади вече чертае нови планове за близкото бъдеще. Предстои му разговор с неговия треньор Благой Ангелов, но най – вероятно, тъй като в момента е в перфектна състезателна форма, още през месец септември ще вземе участие в про квалификация в Италия!
“Община Симитли честити медала на Владимир Димитров и му пожелава да не спира да се бори и да реализира мечтите и целите, които си е поставил! Вярваме, че с упоритостта, която има и с дисциплината, която показва много скоро спортистът от село Полето ще успее да се нареди сред професионалистите в света на бодибилдинга!”, коментираха от общинската администлация на кмета Апостол Апостолов.