Гордост! 16-годишният Б. Хаджистоянов от Разлог е най-добрият скиор в България!

Ученик на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ в Разлоге най-добрият скиор на България за момчета до 16 години. Борислав Хаджистоянов от ІX „б” клас бе удостоен с Купа „НАДЕЖДИ” от Българската федерация по ски за изключителните си постижения в алпийските ски през сезона.

Отличието беше връчено на тържествена церемония в Министерството на младежта и спорта. Младата надежда на българските ски триумфира през целия сезон не само на републиканско, но и на международно ниво, като участва във всички състезания, които успяха да се проведат в условията на пандемия. След спечелването на Купа „Пирин” в дисциплината гигантски слалом, Борислав Хаджистоянов триумфира и на слалома за Купа „Капи”. Талантливият скиор от клуб „Юлен” извоюва трета поредна победа, като спечели и слалома на Купа „Пирин” в Банско.

Забележително беше представянето на ученика и в Пампорово. След като извоюва убедителна победа на международното състезание Купа „Пиба”, възпитаникът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” спечели златото в двата поредни старта на Купа „Пампорово” на 20 и 21 март. Борислав Хаджистоянов стана двукратен републикански шампион на проведеното в Боровец Държавното републиканско първенство. Там Борислав спечели златото и в двете дисциплини – слалом и гигантски слалом. Заедно с извоюваните осем победи младата надежда се отличи и в провелите се през месец януари и месец април детски световни първенства в Италия. Той участва в 39-то издание на Купа „Pinocchio Sugli SCI” и Купа „Alpe Cimbra”, където за пореден път демонстрира спортен дух, талант и майсторски умения и се нареди на 11-то и 16-то място в световния елит при алпийците до 16 години.

“Наред с изключителните спортни умения, Борислав показва отлични резултати и в обучението. Пожелаваме му още много постижения занапред!”, заявиха от училищното ръководство.

Снимки: СУ “Братя Каназиреви”