„Граничар” и „Вихър” завършиха 1:1 в Кулата

Равностойно започна отложеният мач от 7-ия кръг за първенството на областна група „Струма-2” между отборите на „Граничар” (Кулата) и „Вихър” (Кавракирово). Със завърналия се в отбора на „Вихър” Мартин Бояджиев тимът на Кавракирово изглеждаше далеч по-добре от това, което беше през есента. Единственото попадение през първата част на мача отбеляза Сашо Стоянов от гостите, който се възползва от недобре насочена топка от Николай Велянов към вратаря Тодор Точев.
През втората част на мача футболистите на домакините заиграха по-добре. Влезлият в игра Иван Мадолев раздвижи играта на „Граничар”, като веднъж бе спънат в наказателното поле на гостите, но главният съдия не отсъди дузпа, а фаул извън наказателното поле. В 66-ата минута Мартин Владимиров уцели страничната греда зад вратаря на гостите. На два пъти при бързи контраатаки Мартин Бояджиев и Сашо Стоянов от отбора на „Вихър” като по чудо не успяха да излъжат вратаря на „Граничар”. В 81-вата минута при отлична контраатака за отбора на домакините, подета от вратаря Тодор Точев, който насочи топката към Йоско Ангушев, той на Иван Мадолев, последва пас към устремилия се Боби Башлиев, той навлезе в наказателното поле и със страхотен шут от 10-ина метра от движение опъна мрежата зад вратаря на гостите за 1:1.

След мача наставникът на „Граничар” Витко Андонов-Дон Витоне сподели: „Този път нямаше излишни разправии и играхме по-добре. Независимо от равенството, съм доволен от старанието на момчетата. Следващият ни мач ще бъде срещу „Подгорец” (Коларово) в Кулата”.

„Равенството в този мач е нереално на база показаната игра на нашия отбор. Не успяхме да реализираме головите си положения. Следващият ни мач ще бъде в Кавракирово срещу отбора на „Беласица-08”, сподели капитанът на „Вихър” Мартин Бояджиев.

Ташко СУЛЬОТОВ