Грилиш танцувал след гола си за дете с церебрална парализа

11-годишният Финли полудя от радост, след като Джак Грийлиш спази обещанието си и танцува за него след първия си гол на Мондиал 2022 в Катар.
Халфът на Манчестър Сити помогна на Англия да победи с 6:2 Иран в понеделник, отбелязвайки късно попадение в 89-ата минута, което отпразнува с широка усмивка, правейки вълна с ръцете си.

“За теб, Финли”, написа по-късно Грийлиш в Инстаграм.

“Мислех, че е забравил. Направо не можех да повярвам, когато започна да танцува”, заяви развълнуваният Финли, който е с церебрална парализа.

Историята между двамата започва преди месец, когато Финли изпраща писмо до играча, след като разбира колко близък е той със своята сестра Холи, която страда от същото заболяване.

“Иска ми се да имаше повече хора като теб в света, които се отнасят към хора с увреждания по същия начин, по който ти го правиш“, бе написал Финли.
27-годишният Грийлиш изненада малкия си фен, като го посети преди Световното по време на футболна сесия, ръководена от благотворителната програма на Сити. “Ще отпразнувам мой гол в твоя чест. Какво искаш да направя?”, попита Грийлиш младежа, на което Финли отговори: “Направи червей”.