Група бобовдолци спряха камионите на ул. „Георги Димитров”, шефът на мината Харалампи Златанов: Търсим алтернативен път

Хора от квартала препречват пътя на камионите.

Група живеещи в бобовдолския квартал „Христо Ботев” (по-известен като „Селото”) е спряла тежките камиони, извозващи въглища от „Въгледобив Бобов дол”, които при преминаването си през населеното място рушат къщите.

Юлияна Никифорова

Сред излезлите на спонтанния протест е била и зам.-кметът Детелина Борисова, която също е сред потърпевшите. Извикан е бил и изп. директор на мината инж. Харалампи Златанов. „В събота спонтанно се заформи протест.

Харалампи Златанов

От месеци насам 70-тонни камиони, превозващи въглища от рудник „Хр. Ботев” за ТЕЦ „Бобов дол”, нанасят поражения върху домовете на живеещите на ул. „Георги Димитров”. За тях явно знакът “Забранено за МПС над 20 тона” не важи и си карат спокойно. Инж. Златанов обеща: „От днес 21.07.2018 г. няма да минават камиони по ул. „Г. Димитров”! От понеделник ще се търси друг алтернативен път!”, написа в социалните мрежи Юлияна Никифорова. За коментар потърсихме изп. директор Харалампи Златанов. „Търсим алтернативен вариант за преминаване. Ще разговаряме и с общинското ръководство. Надявам се в понеделник следобед да имаме решение”, каза Златанов. Както писахме, в резултат на вибрациите от преминаването на тежкотоварните коли стените на къщите на живеещите в квартал „Хр. Ботев” са пропукани. Хората не за първи път се опитват да защитят домовете си, застрашени от разрушаване.