Група „Хоризонт” гостува на Дупница с най-популярните български шлагери

В концерта се включват и ВС „АртПоп”, Група Symetrix и мъжки хор „Свети Иван Рилски”

Национално турне под мотото „Изпей „Обичам те“ на български“ гостува в Дупница днес. Инициативата е на група „Хоризонт“ и е в подкрепа на българския език в българската музика, като основният призив е за повече родна поп и рок музика в ефира. Идеята се ражда покрай тревожния факт, че в българския ефир има много малко българска музика. С каузата си музикантите подкрепят традицията да се пее на български в родната музика. Всички те се борят за качествени текстове с естетика, която възпитава подрастващите. Националното турне се явява контрапункт на нашумелите изпълнители с вулгарни текстове. „Изпей „Обичам те” на български” e най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика, която е подета от група “Хоризонт”. Те ще гостуват тази вечер в Дупница като част от програмата на Майските празници на културата със свой концерт с изпълнения на най-популярните български шлагери. Началото е в 19 часа на пл. „Свобода”, а при лошо време ще бъде използван салонът на театър “Невена Коканова”.

В края на 2016 година група «Хоризонт» стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика. “Българската култура в момента има силна и крещяща нужда от нея. За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел! Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания”, категоричните са музикантите. Те ще изпълнят хитовете, които всички поколения знаят на “Сигнал”, “Щурците”, “Тангра”, ФСБ и др., които дадоха своите авторски права в името на каузата.

В концерта ще се включат и местните групи ВС „АртПоп”, Група Symetrix и мъжки хор „Свети Иван Рилски”, които също ще подкрепят кампанията с участието си.

Участниците цялото турне са над 20. Сред тях са „Атлас“, „Спринт“, „Фанданго“, Жоро Янакиев от „Сигнал“, „Ренегат“, Мистър хард, „Иво Руев бенд 69“, участничката от „България търси талант“ Пресияна Димитрова, 14-годишната Симона Кунчева, Lake Down и др. Целта на музикантите от „Хоризонт“ е да популяризират качествени родни изпълнители, които не получават ефирно време по българските телевизии и радиа. Организатор на турнето е фронтменът на групата Валери Славчев.

„Радостни ще сме да видим много хора в Дупница днес, които обичат музиката със стойностни текстове! Каним обществеността да се наслади на прекрасна българска музика, входът е свободен”, приканиха на брифинг от група „Хоризонт“.

Очаквайте подробности