Гръмка победа под Сините камъни прати “Рилски спортист” трети в женската “А” група

 

Новото попълнение Маргарита Чипова с официален дебют, мушна 11 точки като резерва

15-14-02-vasil-samokovki-v-sinio-prodaljavat

Самоковки (в синьо) продължават да се изкачват в класирането.

 

Изразителен успех с 30 точки разлика – 73:43, постигна в гостуването си на “Тони 7” женският тим на “Рилски спортист”. Победата позволи на самоковки да се изкачат до 4-ото място в класирането на “А” група. Те имат актив от 17 точки, с колкото са третият и вторият в подреждането – “Берое-2” и “Славия” (19).

В срещата в зала “Васил Левски” гостенките сътвориха истински прецедент в дивизията, като позволиха на отбора от Сливен да отбележи едва 4 т. във втората част. Интересното е, че в последната четвърт домакините отново не можаха да запишат двуцифрово изражение, постигайки скромните 7 пункта (срещу 21 на съперника). Иначе най-силният период за “Тони 7” бяха първите 10 минути на двубоя, спечелени от тях със 17:10.

Куриозното след мача бе, че съставът от Източна България взе категорично борбата под коша (35:22), но това по никакъв начин не му помогна да стигне дори до почетно поражение. “Скиорките” няма добър ден при стрелбата от близко и далечно разстояние, но пък допуснаха двойно по-малко грешки от противника (15:29), което натежа в края на срещата.

Официален дебют със синята фланелка направи привлечената от “Септември” (Сф) Маргарита Чипова. 185-сантиметровата баскетболистка започна мача от пейката, но след включването си в игра се превърна във втората най-резултатна състезателка за своите с 11 точки.

Нас всички за представителките на рилския град бе Никол Николова със 17 т., 6 асистенции и 3 борби, а 10 пункта постигна Моника-Лъки Радойкова. Ива Лобутова, Ангелина Милева и Валентина Клисарска пък изобщо не се появиха на паркета.

В следващия кръг “Рилски спортист” е изправен пред ново предизвикателство. Възпитаничките на Борислав Трифонов ще бият път до Монтана за дуел с местния едноименен тим. Сблъсъкът е в събота (28 януари) в зала “Младост”.