Губернаторът Бисер Михайлов затегна мерките заради снега  и сибирския студ в Пиринско

 

02-07-03-merki1
Обсъдиха се мерки за справяне с предстоящите снеговалежи.

Областният управител Бисер Михайлов проведе работна среща във връзка с очакваните снеговалежи и ниски температури в Пиринско.

Мерки за справяне с предстоящите снеговалежи и ниски температури, които се очакват в края на седмицата, бяха набелязани на срещата. Също така почистването на пътищата от републиканската пътна мрежа и бяха разгледани оперативните планове за действия през зимния период и усложнена зимна обстановка на основните териториални служби.

Вече са изпратени и предупредителни писма до кметовете в цялата област да бъдат взети превантивни мерки за недопускане на хаос по пътищата и в населените места. Пътноподдържащите фирми са готови да реагират бързо и адекватно с почистването на републиканската пътна мрежа. „Получих уверението, че имат достатъчно запаси с луга, сол и инертни материали. Почистващата техника също е в готовност”, увери губернаторът.

На срещата присъстваха директорът на Областна дирекция на МВР – Благоевград Николай Хаджиев, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ инж. Георги Пармаков, шефът на Областно пътно управление Иван Кунев и началникът на Областен отдел „Автомобилна администрация“ Асен Костурков.