Г. Първанов пусна въдицата в Кюстендил, чака кюстендилци да клъвнат на кандидатурата за депутат на Хр. Михайлов от Брезник

 

От ляво надясно: членът на националното ръководство от Кюстендил Иван Цеков, новият председател на АБВ Константин Проданов, водачът на листата доц. Христо Михайлов и общинският председател на АБВ – Кюстендил, Ангел Ангелов

Предизборно нашествие на перничани регистрират в Кюстендилско, след като брезничанинът Христо Михайлов от АБВ става водач на листата на коалицията с червени окраски „АБВ – Движение 21” в региона. Припомняме, че Валери Жаблянов от Радомирско е номиниран за водач на БСП в Кюстендил.

Явно, доверявайки се на народните легенди, че жителите на Пернишко са непоколебими, хората на Първанов, както и тези в редиците на Корнелия Нинова, залагат на кандидатури от Пернишко, спускайки ги смело в Кюстендилско.

Михайлов, подобно на опонента си водач от БСП Валери Жаблянов, също е от Пернишкия край, той обаче е родом от град Брезник и има научната титла „доцент”. Кандидатът за депутат е заместник-председател на партията от новия състав на Константин Проданов. Доц. Михайлов е преподавател в Лесотехническия университет, бил е 2 мандата начело на Ловно-рибарския съюз в България. През 2014 година на извънредните парламентарни избори ловецът бе изпратен от партията в листата на Добрич. Там обаче не успя да спечели доверието на гражданите.

Константин Проданов, новият лидер на партията, предприемайки обиколка из страната, в Кюстендил предвидливо дойде с доцента, за да опипа почвата. В залата на читалище „Братство“ председателят отговори уклончиво по отношение на водачеството, заяви, че местните структури имали картбланш, но че ще се коментира и с партньорите от „Движение 21”. „Търсим ярки обществени личности, с авторитет и ще се търси географският баланс в областта. Където в страната има по-силни личности от “Движение 21”, ще заложим на тях, разбира се, Татяна Дончева е име, което има симпатизанти навсякъде”, заяви Константин Проданов.
Предстои пълното комплектоване на листата от Кюстендил и регистрацията й в РИК.

Общинският председател на АБВ – Кюстендил, Ангел Ангелов няма да участва в изборите, тъй като е с двойно гражданство. Той е учил и работил в САЩ, съпругата му е американка, а от брака си имат три деца. Харесван в АБВ – Кюстендил е и треньорът по борба Валери Райчев, все още обаче не е ясно дали той ще попадне в листата.