Даниела Петрова представи книгата си „Пътят” в Благоевград

Авторката започва поредица от представяния в Югозападна България

 

ДупничанкатаДаниела Петрова представи книгата си „Пътят” в Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. Почитателите на литературата в централния град на Пиринския край имаха възможноста да се докоснат до света на авторката и нейната повест за първи след като представянията на „Пътят” бяха спрени заради пандемията. Впечатленията си за изданието сподели Катя Недева от отдел „Изкуство” на библиотеката, която представи Даниела Петрова и творбата й. Недева с вълнение подчерта, че е изключително впечатлена от книгата. Повестта „Пътят” е книга-послание за истински важните неща в живота ни, за смелостта да бъдем себе си. Тя ни припомня извечните човешки добродетели – прошката, смирението, търпението, благодарността и чертае пътят към щастието.

„Написах тази книга, защото искам да помогна и на други хора, поели по пътя към себе си, да осъзнаят знаците, да преодолеят болките и да оценят победите” – казва Даниела Петрова в предговора на „Пътят”. Авторката отбелязва, че книгатане може да даде готови рецепти, защото всеки преоткрива себе си по единствен и неповторим начин, но може да помогне на читателя да намери правилната посока.

„Това е път от страха към вярата и любовта. Изборите, които правим, докато вървим по него, са трудни, но носят свобода и душевен мир.  Промяната ни помага да вникнем в света на другия, да го разберем и да реагираме не от позицията на болката, а на състраданието.  Вярвам, че когато човек избере да опознае себе си, да трансформира подсъзнателните си ограничаващи убеждения  и да живее, воден от основните човешки ценности, той става по-щастлив. Отношенията му с другите хора са по-пълноценни. Мечтите му се реализират, защото ги следва с кураж и вяра в сърцето си.” – споделя авторката.

Даниела Петрова е родена на 8 октомври 1970 г. в град Рила, Кюстендилска област.

Завършва „Стопанско управление”, степен магистър, в ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград и втора магистратура в СУ “Климент Охридски” – София, специалност “Публичен мениджмънт и политики”.

Работила е в КНСБ като експерт по трудовоправно законодателство. Работила е като общинскисъветник в Дупница и като заместник областен управител и вр.и.д. областен управител на област Кюстендил. Автор и ръководител на множество проекти с европейско финансиране и лектор на семинари по мениджмънт и лидерство.Няколко години ръководи собствена PR и консултантска агенция, а от 2020 г. е изпълнителен директор на в. „Вяра”.

Една от любимите й мисли е тази на Хелън Келър: “Животът не е система от капани, а преподавател на ценни уроци, които трябва да се изживеят, за да бъдат разбрани”.

Повестта „Пътят” е издадена през 2019 г. и е дебютната й книга. Представяна е още в Бургас и Дупница. Следващия месец предстои представяне и в Банско.

Юлияна КОЛЧАКОВА