Даниел Александров: Гласувайте, за да не отиде управлението на държавата в ръцете на хора, които са алчни за власт

Тъмни сили под знамето на зеления чорап се опитват да изведат България от европейския коловоз, твърди координаторът на СДС в Югозапада Костадин Костадинов

Хората да отворят очите си и на 11 юли да изберат Коалиция „ГЕРБ-СДС”

„Тъмни сили обединени под знамето на зеления чорап се опитват да изведат България от европейския коловоз и пътя на атлантическото бъдеще. Години наред те объркват хората,  твърдейки че демокрацията и Европейския съюз не са добро нещо и ни убеждават колко хубаво е било през времето на комунизма. Всичко това ни доведе до момента, че ние все още не можем да завършим този прословут български преход както направиха страни като Чехия, Полша и Унгария”. Това каза в предизборно парламентарно студио координаторът на СДС за Югозападна България Костадин Костадинов. В предаването той направи и анализ на изминалата предизборна кампания, отбелязвайки че в партиите извън Коалиция „ГЕРБ-СДС” липсват позитивни послания. „От кампанията сега чуваме- ревизия, изчегъртване, реваншизъм, затвор и арести. Аз ще ви напомня, че 97 –ма година ние от СДС имахме всичките възможности да арестуваме, да осъдим, да вкараме в затворите, да провесим по стълбовете виновните за Виденовата зима, но не го направихме защото ние сме българи и сме една нация .Един народ може да догонва и да има растеж единствено, когато се обедини, когато няма език на омразата, когато има продуктивност, а не както сега контра-продуктивност”, категоричен бе Костадинов. Двамата с кандидата за народен  представител от Коалиция ГЕРБ-СДС  Даниел Александров коментираха възможностите за формиране на ново правителство след изборите за 46 –то Народно събрание.

„Дали  ще има ново правителство до голяма степен ще зависи от способността на хората в парламента да преглътнат егото си и да помислят за държавата. Ако това не се случи, не виждам как ще имаме правителство. Аз лично очаквам от 46-тото Народно събрание смислени дебати, разговори и диалог за бъдещето на България. Очаквам хората да помислят не за себе си, не за телевизионното си представяне и участие, а за това кой и за какво ги е изпратил в парламента. Надявам се бъдещите депутати да не забравят, че там ги изпраща народа и те трябва да работят за него, а не за себе си. Не мисля, че народът избира хора, които да покажат какъв инат имат и как потъпкват принципи и ценности в името на собственото си благо. Не мисля, че хората искат да чуват истерични крясъци и обиди от трибуната на Народното събрание”, коментира Даниел Александров.

Според Костадинов важна роля при сформирането на ново правителство ще има новия политически субект в лицето на ИТН. „Вярвам, че в партия „Има такъв народ” има десни и демократични хора, които ще превъзмогнат този антагонизъм, който им се налага и ще намерят начин на базата на програма и приоритети да  направят правителство с нас. Възможен е разбира се и другия вариант, при който т.нар. протестърски партии да направят правителство. Въпреки, че аз не разбирам какво означават тези протестърски партии, след като те участваха в предишните управления на страната?”, попита Костадинов, визирайки Мая Манолова и ДСБ.  Той наблегна и на факта, че с идването на служебното правителство държавата е изпаднала в ступор, като даде за пример Комисията по земеделие, която в продължение на три месеца не е заседавала и затруднява дейността на инвеститорите в сектора.

Даниел Александров и Костадин Костадинов отбелязаха, че въпреки насажданите впечатления за лошо управление България е постигнала изключително много във времето на управление на ГЕРБ.

„През 2009-та год. доходите на българите са били 29 % от средните европейски доходи, а през 2020 год. те са 57%. Ако не искате да говоря в цифри отидете в Северна Гърция и ще видите кои са с лъскавите коли. Когато видите претрупана маса с 10-12 души те или са българи или румънци. Само преди 30 години това беше невъзможно. Преди 30 години сме ходили по събори в местността  Славчето , за да си купим дънки, защото в България нямаше.Гледахме на сърби и гърци като хора над нас. Сега може да разметкват чекмеджета, милиони и милиарди, но растежът е налице. Разбира се допуснаха се много грешки и Борисов направи много компромиси, но това никой не го оспорва”, категоричен бе Костадинов.

Шампионът Даниел Александров обърна внимание на постигнатото от правителството на ГЕРБ в областта на спорта.

„Близо 500 млн. лв. са направените инвестиции в спортната инфраструктура в цялата страна. Под ръководството на Красен Кралев , Министерството на младежта и спорта реконструира над 100 тренировъчни бази . Откакто училищата бяха построени, физкултурните салони не бяха обновявани. Те се амортизират, обикновено не се отопляват добре, защото са с по-високи тавани и трябва да се пестят средства. Оборудването липсва или е в лошо състояние. А няма как да имаме високи спортни постижения без адекватна спортна подготовка в училище, без развит масов спорт. Много деца в България са с наднормено тегло. Това е сериозен проблем. Аз не съм адвокат на министър Кралев, но трябва да се знае какво е направено. А е направено много и всичко е добро”, отбеляза Даниел Александров.

Той призова хората да отворят очите си и на 11 юли да изберат Коалиция „ГЕРБ-СДС”. „Надявам се хората да отворят очите си и да видят лъжата, която владееше 45-ото Народно събрание. Надявам се да разберат в каква опасност се намира страната ни. Срещнахме се с доста хора по време на кампанията. Много от тях се притесняват от гласуването с машини. През месец април те едва ли са гласували за това да бъдат ограничени техните права или за това да се притесняват дали ще могат да гласуват. Сега искам да призова всички – гласувайте, за да не отиде управлението на държавата в ръцете на хора, които са алчни за власт, които ще потъпкват вашите интереси и права. Гласувайте с номер 5 за хора с опит, които се доверяват и на млади хора като мен. Коалиция „ГЕРБ-СДС” съчетава енергията на младостта със силата на опита”, апелира кандидатът за народен представител от област Кюстендил Даниел Александров.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!