Даниел Александров за искания му имунитет заради блудство: Зад всичко стои разводът ми

Daniel Aleksandrov
Снимка - Дарик

“В дъното на всичко това стои моят развод, който е от месец и половина – два. Нищо от това не е вярно. Стоя зад името си.” Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Александров, след като в сряда сутринта прокуратурата предложи Иван Гешев да поиска неговия имунитет.

“В дъното на обвиненията срещу мен стои разводът ми, който се използва от прокуратурата по най-гадния за разчистване на сметки начин. Бракоразводното дело вече върви и се надявам да завърши по най-добрия начин за мен и съпругата ми, която уважавам като личност и майка на детето ни. Моля медиите да уважат личното ни пространство и да не замесват името на съпругата ми и детето ни в тази грозна скалъпена история, чиято цел не сме ние. С думата и достойнството си заявявам, че нищо от оповестеното не е истина и ще го докажа. На този етап ще се придържам към взетото по-рано от ИК на ГЕРБ решение, че докато съществува риск за работата ни по осъществяване на съдебната реформа, няма да се откажа от имунитета си на народен представител”, посочи още Александров.

Няколко часа по-рано в сряда наблюдаващият прокурор в СГП е счете, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Д. А. чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.
По-късно стана ясно, че на 7 май в столичното 7-о РПУ е подадена жалбата срещу Даниел Александров за блудство с непълнолетно дете. Оплакването е от родителите на момичето, съобщиха информирани източници. Според тях 3 дни по-късно жалбата е оттеглена.

Шампионът по борба и депутат от ГЕРБ-СДС бе избран за народен представител от 23 МИР – София. Преди това той бе кандидат от листата на област Кюстендил.

Жената, с която е в тежък развод и имат общо дете, е бившата състезателка по борба Джанан Манолова.