Дариха Поликарп с копие на чудотворната икона на св. Богородица – “Умиление” в Долна баня

В храм “Успение Богородично” в град Долна баня, Ихтиманска духовна околия, беше отслужена архиерейска света Литургия.
Богослужението оглави Белоградчишкият епископ Поликарп в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен и надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Пламен Димитров, протойерей Костадин Тренев, свещеник Емануил Димитров, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.
Песнопенията на светата Литургия бяха изпълнени от всички християни в храма.
Архиерейската света Литургия беше уважена от Ангел Младенов, секретар на Софийска митрополия и от десетки вярващи.
След тържественото богослужение епископ Поликарп произнесе проповед. Той призова вярващите да имат силна вяра и любов към Бога. Да носят кръста си с търпение и винаги в нужда да поглеждат с вяра към него, както и да живеят достоен живот, който да бъде гарант за живот вечен.

 

Епископ Поликарп поздрави всички от името на патриарх Неофит и им пожела лека, благодатна и изпълнена с радост нова църковна година.
Благодарност за посещението в гр. Долна баня поднесе към Негово Преосвещенство ставрофорен иконом Пламен Димитров. Той благодари на епископа за духовната грижа и всяческата подкрепа. Всички присъстващи преминаха с благоговение и получиха нафора лично от Поликарп, който ги благослови. Той посети храма и аязмото “Св. Петка Търновска”, както и новостроящия се гробищен храм “Св. вмчк Мина”.

Гостуването в Долна баня завърши с братска трапеза, в присъствието на кмета Владимир Джамбазов. Той и о. Пламен подариха копие на чудотворната икона на Света Богородица – “Умиление” на епископ Поликарп, за спомен от посещението в града и енорията.