Даяна Димитрова вицешампионка при девойки старша възраст по художествена гимнастика

Кюстендилката взе злато на въже, стана пета на бухалки и топка на държавното в категория “А”

Впечатляващо представяне на килима сътвори състезателката на клуб “Велбъжд” Даяна Димитрова на държавното индивидуално първенство по художествена гимнастика, категория “А”, което се проведе в столичната зала “София”. В конкуренция на 87 гимнастички от страната кюстендилският талант изигра перфектно своите съчетания, което й донесе сребърното отличие в многобоя със сбор от 59.891 точки.

Към второто си място Даяна прибави и златен медал за съчетанието си на въже с оценка 15.491 т. На съчетанията си на бухалки и топка тя се нареди на пето място.

Кюстендилското момиче с треньор Валя Машова още в квалификациите даде заявка за медал. Даяна стана първа със сбор от 31.641 т. за композициите си на въже и бухалки.

Шампионската титла спечели Емилия Обретенова от клуб “Олимпия 74” със сбор от 60.758 точки. Третото място остана за Антония Маринова от “Левски” с 59.516 точки.

“Даяна се представи великолепно и изненада голяма част от съперничките си и техните треньори. Много съм доволна и горда от това, което тя направи и постигна в тази трудна за всички спортисти година. Нашата федерация в лицето на Илияна Раева съумя в рамките на месец да проведе всички държавни първенства, така че децата да покажат новите си съчетания, направени през зимата. Сега започваме да творим нови композиции и дано няма проблеми занапред”, каза Валя Машова, президентът на клуб “Велбъжд”.