Да избереш Родината: Къщи за гости „Планински рай” отвориха врати в Ресилово

През последните десетилетия за нас, българите, Америка се е превърнала в обетованата земя. Мечтаем да сбъднем американската мечта, макар и по български, и да бъдем богати и независими. За някои далечният континент не е толкова далечен, за други е само мираж. Но и едните, и другите не допускат, че човек, който е постигнал финансова стабилност в Америка, би решил да се върне в България. Още повече, за да живее в село. За Валери и Райна Върголомови, обаче,  тази възможност е не само приемлива, но вече е и реалност.

Двамата заминават с децата си за Щатите преди почти 20 години. Намират добра реализация там. Порасналите им дъщери създават семейства и раждат своите деца в страната на неограничените възможности. Но на всички им липсва онази невероятна гледка към Рила, в чиито склонове се е сгушило родното им село Ресилово. Липсват им топлината на близките хора,чистият въздух, прохладната планинска вода. И решават да се върнат и да създадат своя „Планински рай” на родна земя.

Комплексът се състои от три къщи за гости с прекрасна гледка към величествената планина. Дъщерите Мария и Ваня споделят, че не могат да й се наситят. И затова са избрали точно това място за новото вилно селище.
В него гостите могат да се насладят на спокойствие и тишина. Всяка от къщите разполага с по два самостоятелни апартамента, а туристите могат да приготвят храната си сами, включително и използвайки изграденото барбекю. За малчуганите пък е обособен красив детски кът, позволяващ множество забавления на пързалката, батута или в басейна. 

Всеки апартамент се състои от спалня, кухня, хол с разтегателен диван, баня с тоалетна
и тераса. Гостите могат да се насладят на почивка в голяма градина и да ползват безплатния паркинг.
На 24 юли 2021 година Къщите за гости „Планински рай” официално отвориха врати. Отец Райко Ваклин извърши освещаването на комплекса. До късно вечерта гостите се наслаждаваха на прохладния въздух, вкусната храна и величествената гледка.

Със своите танци и красиви носии невероятните танцьори от фолклорния ансамбъл „Рила” разпръснаха духа на българските традиции и развълнуваха присъстващите.

Спокойствие, тишина, природа….
Ако все още не сте планирали вашата почивка-мястото е Къщи за гости “Планински Рай”

За повече информация и резервации:
0897532005
0894656661