Двама дупничани и 69-годишна от Сапарева баня се лекуват от Ковид-19 в общинската болница

  • Мъж и жена от бобошевските села Слатино и Бадино са сред новозаразените

Новозаразени с COVID-19 в област Кюстендил за изминалото денонощие са 16 души, съобщиха от областния щаб за борба с коронавируса. Има две положителни проби на мъж (55 г.) и на жена (58 г.) от град Дупница, които нямат роднинска връзка помежду си. Двамата са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в град Дупница. Състоянието им на този етап е стабилно. Жена на 69-годишна възраст от град Сапарева баня също е с положителна проба за коронавирусна инфекция. Жената е хоспитализирана в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – гр. Дупница. Нейното състояние също е стабилно. С новите три случая настанените за лечение в общинската болница в Дупница са вече шестима.

Сред установените нови положителни проби има и жители на община Бобошево. Те са на мъж (на 48 г.) и на жена (45 г.), които нямат роднинска връзка помежду си. Лицата са от селата Слатино и Бадино.

Останалите положителни проби за коронавирусна инфекция са на лица от община Кюстендил. Сред тях има двама жители от града, двама от селата и седем от кв. „Изток“.

Към момента в Ковид отделението на болничното заведение в гр. Кюстендил са хоспитализирани 15 лица. Трима от тях, с придружаващи заболявания, са в много тежко състояние. Във вторник са приети за лечение мъж и жена от града, които са семейство. Те са в средно тежко състояние.