Двама са тежко пострадали след меле в Дупница

Двама са тежко пострадали след бой пред заведение в Дупница. Инцидентът е станал вечерта в неделя, край сградата на “Пътни строежи”, при изхода на града.

По информация на полицията боят е между група клиенти в близкия ресторант. Между тях е възникнал спор, който впоследствие е прераснал в масов бой, в пространството пред заведението. Сериозно пострадали са двама мъже. Единият е с лицево-челюстна травма. Другият е с тежка фрактура на едната ръка. След подаден сигнал на телефон 112, двамата са прегледани от екипи на Спешна помощ. На участниците в инцидента да връчени предупредителни протоколи. По случая е образувана преписка, съобщават от ОДМВР -Кюстендил.

Очевидци на инцидента разказват, че боят е възникнал пред ресторант “Българска кухня”, където се е състоял семеен празник. По време на тържеството двама от празнуващите – баща и син започнали да тормозят домакини и гости с арогантното си поведение. Когато повечето от гостуващите си тръгват, препирните прераснали в бой.

Пострадалите са кум и братовчед на организаторите на семейния празник. Единият от тях е с избити зъби и лицеви наранявания, а другият е със счупвания на китката. След преглед в Дупница, те са консултирани и в болница “Пирогов”. След прегледа младият мъж е хоспитализиран в столичната клиника.