Двама треньори отказаха да поемат „Марек”

Евгени Гроздин (с топката) ще играe за ФК „Кюстендил” през пролетта.
  • Капитанът Росен Йорданов и опитният Евгени Гроздин напуснаха дупнишкия клуб в посока Кюстендил

Двама наставници са отказали да поемат „Марек” и да водят дупнишкия клуб през пролетния полусезон. Бившият старши треньор на тима Румен Стоянов и доскорошният предводител на „Пирин” (Благоевград) Иво Тренчев са имали желание да започнат работа на стадион „Бончук”, но на този етап предложените им условия не ги удовлетворяват. Стоянов на няколко пъти е водил дупничани с успех и е един от любимите наставници на феновете. Младият специалист Тренчев пък се доказа в Благоевград и докато водеше „орлетата”, тимът играеше добър футбол. Към момента новоизбраният президент Цветан Видински остава начело на състава, но ръководството ще продължи с опитите си да привлече нов специалист.
Лошите новини за дупнишкия футбол не спират дотук. Двамата най-опитни играчи, които играеха на „Бончук”, напускат „Марек”. Капитанът Росен Йорданов и Евгени Гроздин през пролетта ще защитават цветовете на ФК „Кюстендил”. Йорданов беше най-важният състезател за тима на Цветан Видински, като еднакво добре изпълняваше ролята си и на централен нападател, и на основен стълб в отбраната. Гроздин пък беше използван като бек, но често се включваше успешно и в атаките. Причината за напускането на двамата важни футболисти е липсата на достатъчно средства в Дупница, като в Кюстендил те ще получават значително по-висока заплата.
„Не се сърдим на никого. Момчетата са прави да отидат там, където ще им дават доста повече пари. Може би след време ще се върнат, ако финансирането и при нас стане по-добро. Те бяха последните двама опитни футболисти, останали в отбора ни. Оттук насетне ще разчитаме само и единствено на млади момчета. Хубавото е, че всичките ни играчи са си от Дупница. Бяха 24-ма, сега останаха 22-ма. Проведох разговори с един опитен нападател и исках да го привлечем в „Марек”. Той обаче веднага отказа, като разбра какви пари може да получава при нас. Няма смисъл да се унижаваме повече и да се молим като просяци на този или онзи играч, след като все още нямаме добро финансиране. Няма как да си позволим да даваме големи заплати, защото така ще надхвърлим десетте хиляди лева на месец, които получаваме от община Дупница в момента. Ще търсим и нов треньор, но това не е толкова голям проблем, ако трябва – аз ще продължа да водя тима”, каза пред „Вяра” новоизбраният президент на дупнишкия клуб Цветан Видински.
Той ще изведе своите възпитаници за първа тренировка на стадион „Бончук” на 8 януари, сряда, от 15 часа. Договорени са и шест контроли, като съперниците ще бъдат оповестени след първото занимание.