Два бронзови медала за дамите на “Велбъжд” от държавното първенство по джудо в първия старт за годината

Рая и Димитрина Кьосеви се пребориха за третите места, три състезателки на крачка от отличията20-15-02-1_raq_kjoseva

В края на миналата седмица се откри и състезателният сезон за спортен клуб по джудо и самбо “Велбъжд”. Кюстендилската школа взе участие в първото за 2017 г. състезание по джудо за юноши и девойки старша възраст – държавния личен шампионат, който се проведе в столичната зала “Универсиада”.

Клуб “Велбъжд” се представи с 9 девойки и 6 юноши и завоюва два бронзови медала при дамите. Трети места за Рая и Димитрина Кьосеви. Рая загуби от представителка на Илинден в борбата за първите места и се окичи с бронза в кат 63 кг. Димитрина също отпадна от битката за първите места в кат. 57 кг от състезателка от отбора на Троян и остана на 3-то място.

Пети места записаха Моника Ангелова кат. +70 кг, Никол Ангелова кат. 70 кг и Катерина Манчова кат.48 кг. Симона Борисова (кат. 48 кг) и Ралица Барутчийска (кат. 44 кг) се наредиха седми, а Иванка Барутчийска (кат. 52 кг) и Валентина Николова в същата категория останаха девети.

При юношите Борислав Николов кат. 90 кг е  седми, Виктор Кирилов (кат.+90 кг) се класира девети, а Любослав Михов в кат. 45 кг зае 13-о място.

“Тежко, но успешно състезание беше. Доволни сме от представянето на нашите състезатели. Продължаваме с надпреварата за младежи и девойки, която е на 11 и 12 февруари в София”, заявиха от ръководството на клуба.